Передплата 2024 «Добра кухня»

Пес Байдена знову вкусив охоронця. В 11-й раз…

Командир — уже друга собака президента США, яка не може знайти спільну мову зі співробітниками Секретної служби

Стосунки собаки президента США зі співробітниками його охорони наразі не складаються... Фото White House.
Стосунки собаки президента США зі співробітниками його охорони наразі не складаються... Фото White House.

Дворічний пес породи німецька вівчарка Командир, що належить родині президента США Джо Байдена, покусав офіцера Secret Service (Секретної служби). Агенту надали допомогу на місці інциденту, в Білому домі, серйозних травм, на щастя, йому довелося уникнути.

Як розповів CNN речник Secret Service, кілька днів тому співробітник Секретної служби, який був у однострої (може, саме це роздратувало Командира?), «був покусаний твариною Першої родини».

Згідно з документами, оприлюдненими у липні, Командир на той час уже 10 разів кусав або шарпав службовців, які охороняли Білий дім і будинок родини Байденів у штаті Делавер. У листопаді 2022 року одного з офіцерів, якого покусав президентський пес, навіть госпіталізували.

«Допомагаємо Командиру зорієнтуватися в Білому домі»

У липні Байдени запевняли, що Командир пройде додаткове навчання. CNN запитала речницю Першої леді Джилл Байден, Елізабет Александер, чи цей пес уже пройшов додатковий тренінг, і чи будуть вжиті інші заходи.

«Перша родина надалі працює над тим, щоб допомогти Командиру зорієнтуватися в часто непередбачуваному середовищі Білого дому», — відповіла Александер. За її словами, президент США і його дружина «надзвичайно вдячні» Секретній службі й усім співробітникам Білого дому за все, що вони роблять, аби гарантувати безпеку «їм, їхній родині й цілій державі».

Командир — це вже другий пес Байдена, який поводиться у Білому домі надто агресивно, зокрема, кусає агентів Секретної служби й співробітників адміністрації. Першого такого собаку, німецьку вівчарку Мейджора, президентська родина раніше передала своїм приятелям до Делаверу.

Схожі новини