Передплата 2024 «Добра кухня»

«Ніби диявол був у тій машині...»

50-річна жінка, що продавала віночки біля церкви, загинула на місці. 42-річну жінку-екскурсовода з травмами доправили до лікарні...

У неділю, біля церкви Св. Андрія, що у самому центрі Львова, завжди особливо людно. Люди поспішають на Службу Божу. На площі торгують образочками й іншою релігійною атрибутикою. Чимало туристів приходять подивитись на саму церкву, яка є пам’яткою архітектури. Минулої неділі як грім серед ясного неба з’явилась інформація, що біля церкви трапилася трагедія. Автомобіль “Тойота Ленд Крузер” в’їхав у людей. Дехто навіть заговорив про теракт. Останнім часом терористи у всьому світі практикують такий вид тероризму, коли автівка в’їжджає у натовп людей.

У цей день віруючі відзначали празник Пресвятої Євхаристії, чи, як його ще називають, — Божого Тіла. У греко-католицьких храмах не лише причащаються, а й освячують віночки — символ життя вічного. Освячені трав’яні віночки служать як оберіг домівок. Для загиблої освячений віночок оберегом, на жаль, не став...

Як попередньо встановили правоохоронці, водій автомобіля «Тойота Ленд Крузер», 49-річний мешканець Пустомитівського району, не впорався з керуванням та скоїв наїзд на двох жінок-пішоходів, після чого автомобіль перекинувся. Трагедія сталася якраз після Служби Божої. Люди виходили з храму. Дехто затримався, аби поспілкуватися один з одним... 50-річна жінка загинула на місці події. Іншу, 42-річну жительку Стебника, госпіталізували у хірургічне відділення львівської лікарні. Медики діагностували у неї забійні травми обличчя та підборіддя, травматичне відчленування третього і четвертого пальців лівої стопи та дефект м’яких тканин.

За кермом «Тойоти» був колишній інспектор ДАІ, 49-річний Віктор Макаришин, звільнений зі служби 1,5 року тому. Він разом з дружиною вийшов з церкви і сів за кермо. Припаркувався на площі Соборній, 3 (у дворі, біля колодязя). Як пояснив водій поліцейським, з невідомих йому причин авто збільшило швидкість, він не впорався з керуванням, проїхав 15 метрів тротуаром і здійснив наїзд на людей. За словами речниці львівської поліції Світлани Добровольської, технічна експертиза автомобіля триватиме близько місяця. Водій, за словами речниці, був тверезий (це підтвердила експертиза).

Автівку Макаришин купив менше двох тижнів тому. Що ж насправді стало причиною трагедії? Невже водій переплутав педалі газу та гальма? Керівник ГО “Варта” Ігор Зінкевич каже, на штрафмайданчику, що на вул. Конюшинній, цієї «Тойоти» немає... “Працює слідчо-оперативна група, - каже Зінкевич. - Версій, чому сталася трагедія, декілька. Перша: помилка водія (таки переплутав педалі. - Авт.). Друга: технічна несправність автомобіля...”. Відомо, що педаль газу була затиснута. Водій фактично переїхав голову жінки... Невже у шоковому стані продовжував тиснути “по газах”? Свідки кажуть, бачили, що дружина водія начебто вагітна. Горе-водій з машини вийшов самостійно. Однак після того, як побачив, що накоїв, у нього стався серцевий напад... Він у лікарні.

Як розповів журналісту “ВЗ” настоятель церкви Св.Андрія отець Михайло Лучків, загибла — жителька Рясного-2. Самотня. У неї залишилась старенька мама. Жінка продавала віночки біля церкви... “Інша жінка потрапила після трагедії до лікарні, - веде далі отець. - Я був у неї у лікарні. Вона — екскурсовод. Приїхала з Трускавця проводити екскурсії... Люди не могли зрозуміти, що відбувається. Машина стояла і раптом поїхала. Таке нещастя... Ніби диявол був у тій машині... Люди між собою говорили, що у тій машині поламався комп’ютер... Таке чув і від поліцейських. Не знаю, у тому не розуміюся”, - каже отець.

“Отче, чи буде церква допомагати родині загиблої та потерпілій?” - запитую. “Приходила родина від того чоловіка, що наїхав на людей, його дочка. Компенсують усі витрати. І навіть сказали нам, що компенсують витрати за пошкодження колони та стовпчиків. Потерпілій жінці вони купили ліки...”.

А тим часом...

У той же день у Львові загинув мотоцикліст. 40-річного пасажира мотоцикла із попереднім діагнозом «політравма» госпіталізували в реанімаційне відділення.

Дорожньо-транспортна пригода сталася 18 червня о 13.50 на вулиці Варшавській. Як попередньо встановили правоохоронці, водій мотоцикла «БМВ 650», 28-річний львів’янин, не впорався з керуванням та в’їхав в огорожу. Внаслідок отриманих травм мотоцикліст помер на місці події.

Винуватець ДТП у центрі Львова купив авто менше двох тижнів тому

49-річний колишній інспектор ДАІ не справився з керуванням Toyota Land Cruiser.

Журналісти львівського сайту «Варта1», що спеціалізується на надзвичайних подіях, назвали ім`я та прізвище водія позашляховика Toyota Land Cruiser, який у неділю вранці в`їхав на площу перед головним входом до церкви Св. Андрія (УГКЦ), де якраз зібралися віруючі. В результаті загинула жінка, ще кілька віруючих отримали травми.

Як стверджує «Варта1», посилаючись на власні джерела, за кермом Toyota Land Cruiser був колишній інспектор ДАІ Віктор Макаришин, звільнений зі служби півтора роки тому. Після ДТП у Макаришина стався серцевий напад, його стан важкий, але стабільний. ZAXID.NET не вдалося отримати офіційне підтвердження цієї інформації.

У поліції не називають ім`я водія, зазначаючи лише його вік — 49 років. Також зі слів водія відомо, що він разом з дружиною також був на службі у церкві Св.Андрія. «Об 11:00 він з дружиною вийшов з церкви і сів за кермо. З невідомих йому причин авто збільшило швидкість, він не впорався з керуванням, проїхав 15 метрів тротуаром і здійснив наїзд на людей», - розповіла ZAXID.NET речниця львівської поліції Світлана Добровольська.

ZAXID.NET вдалося знайти підтвердження, що свого часу Макаришин Віктор Григорович справді працював старшим інспектором батальйон ДПС ДАІ ГУМВС України у Львівській області. В мережі також виявилось відео, датоване березнем 2013 року, на якому знята суперечка Макаришина з автолюбителем, який і опублікував це відео.

За даними єдиного держреєстру МВС, які є у розпорядженні ZAXID.NET, на ім`я Віктора Макаришина зареєстровано автомобіль Toyota Land Cruiser 2007 року випуску.

Варто зауважити, що автомобіль зареєстрований трохи більше тижня тому — 7 червня 2017 року. Тому не виключено, що Макаришин просто не встиг ще добре освоїти керування таким потужним автомобілем. Нагадаємо, що за словами водія Toyota Land Cruiser, які наводила поліція, «з невідомих йому причин авто збільшило швидкість».

У центрі Львова позашляховик в'їхав у натовп людей

Одна жінка загинула, іншу постраждалу забрала карета швидкої допомоги.

У неділю, 18 червня, об 11:00 у Львові на площі Соборній біля Церкви Святого Андрія авто Land Cruiser заїхало у натовп людeй та пeрeкинулося на бік. У цей час у церкві закінчилася служба і люди виходили на вулицю. За даними поліції, одна жінка загинула на місці, іще одну забрала швидка.

Як пояснила ZAXID.NET речниця Головного управління поліції у Львівській області Світлана Добровольська, водій авто вийшов зі служби у церкві, сів за кермо і не впорався з керуванням.

«Як розповів водій, 49-річний львів'янин, об 11:00 він з дружиною вийшов з церкви і сів за кермо. З невідомих йому причин авто збільшило швидкість, він не впорався з керуванням, проїхав 15 метрів тротуаром і здійснив наїзд на людей. Одна жінка загинула», - додала Світлана Добровольська.

За кілька хвилин на місце події прибула поліція та рятувальники ДСНС Львівщини, які відключили акумуляторні батареї авто, щоб уникнути загорання.

Водій та його дружина внаслідок ДТП не постраждали. Аби з'ясувати причини наїздку, поліція проведе експертизу авто. Зараз вирішується питання відкриття кримінального провадження.

Схожі новини