Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Державний Секретар Ватикану кардинал П’єтро Паролін поблагословив Львів

  • 18.06.2016, 14:11
  • 3 720

Сьогодні Львів відвідує Державний Секретар Ватикану кардинал П’єтро Паролін.

Візит розпочався зі святкової Літургії в Латинській катедрі Львова (пл. Катедральна, 1). Опісля кардинал прогулявся містом та зустрівся з міським головою Львова Андрієм Садовим. В Ратуші кардинал П’єтро Паролін залишив запис у Книзі почесних гостей міста, а також оглянув капличку, що розміщена на першому поверсі.

У записі в Книзі почесних гостей кардинал П’єтро Паролін написав, що дає благословення на Львів і молиться за наше місто.

Під час зустрічі у міській раді кардинал П’єтро Паролін та міський голова Львова Андрій Садовий обговорили загальну ситуацію в Україні, війну на Сході, можливість візиту до України Святійшого Папи Римського, співжиття у Львові різних Церков.

«Візит до України є виявом допомоги і підтримки людям, які страждають у цій війні. Це є знак солідарності, тому що є багато людей, які мають великі потреби. Треба показати світові, яка насправді ситуація в Україні. Потрібна молитва і вирішення цієї ситуації. Наш візит є маніфестом підтримки», - зазначив Державний Секретар Ватикану кардинал П’єтро Паролін.

«Ми радіємо, що ви є з нами, і я думаю, що відвідини України дадуть вам краще розуміння сьогоднішньої ситуації. Тут, у Львові, звичайно, не можна побачити тих проблем, які маємо сьогодні в Україні, але ми маємо в державі велику біду, тому що частина нашої території знаходиться в окупації. Дякуємо Вам, і дякуємо Папі за ту велику допомогу, яку ви надаєте Україні. Просимо вас молитися за Україну . Бо можна дуже багато працювати, але без Божої ласки нічого не зробиш. Тому моліться за нас, а ми будемо молитися за вас. Надіюся, що цей візит буде мати добре продовження», - зауважив міський голова Львова Андрій Садовий.

Міський голова Львова Андрій Садовий від імені громади міста вручив кардиналу срібну монету зі зображенням Короля Данила Галицького. Також Андрій Садовий зазначив, що сьогоднішній конфлікт неможливо вирішити за допомогою зброї, а лише мирним, дипломатичним шляхом, тому попросив долучитися Ватикан до дипломатичної місії щодо вирішення конфлікту на Сході України.

Нагадаємо, кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Ватикану, перебуває у Львові впродовж 18-19 червня. Завтра він візьме участь у Богослужінні у Соборі Св. Юра (пл. св. Юра, 5).

Також під час візиту передбачені зустрічі з семінаристами УГКЦ у Духовній Семінарії Святого Духа, студентами Українського католицького університету та семінаристами РКЦ у Брюховичах. Також за участю кардинала буде освячено територію під будову нового храму на честь св. Івана Павла ІІ.

Кардинал П’єтро Паролін відвідує Львів у рамках візиту до України, який триватиме до 20 червня і має на меті висловити солідарність Папи Франциска з українським народом. Цей візит не тільки державний, але пасторальний і покликаний привернути увагу Європи до України і є, одночасно, конкретним жестом милосердя до тих, хто страждає.

Джерело: прес-служба ЛМР

Схожі новини