Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові нагородили 100 десантників з 80-ї бригади

  • 09.05.2016, 08:30
  • 3 388

У Львівському гарнізоні 8 травня відбулись заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення.

Під час яких вшанували військовослужбовців-учасників антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях. Про це повідомили у регіональному медіа-центрі Міноборони, передає zaxid.net.

Спершу солдати та офіцери 80-ї окремій десантно-штурмовій бригаді Високомобільних десантних військ біля пам’ятного знаку львівським десантника вшанували пам’ять бойових побратимів хвилиною мовчання.

Згодом, у клубі 80-ї одшбр відбулась церемонія нагородження. Понад 100 солдатів та офіцерів, волонтерів та членів родин військовослужбовців отримали відомчі відзнаки.

Колишній комбриг 80-ї одшбр полковник Андрій Ковальчук, який нещодавно обійняв посаду начальника штабу-першого заступника командувача ВДВ України вручив відзнаки родинам 37 десантників, які загинули у боях за Луганський аеропорт.

«На Донбасі ми втратили найкращих. Не лише солдат, але й громадян держави. Якби була можливість, ми б зробили все, щоби повернути побратимів. Але вони зараз дивляться на нас з неба», — зазначив він.

«Сьогодні ми вручили 100 медалей. 37 — родинам полеглих героїв. Решту — вручили хлопцям, які були поранені. Але нагороджені медалями будуть усі сто відсотків бійців, не лише десанту, але й інших підрозділів», — повідомив він.

Схожі новини