Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко поклав квіти до могили невідомому Солдату

  • 09.05.2016, 09:44
  • 6 211

Президент України Петро Порошенко разом з ветеранами та першими особами держави поклав квіти до могили Невідомому Солдату у парку Слави, що в Києві.

Про це повідомляє Укрінформ.

Пам'ятною ходою та покладанням квітів до могили Невідомому Солдату Президент України та ветерани Другої світової війни вшанували пам'ять полеглих воїнів під час Другої світової війни. Слідом за першими особами держави та ветеранами йшли бійці АТО.

До церемонії вшанування пам'яті полеглих воїнів Другої світової війни долучився увесь склад Кабінету Міністрів, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, мер Києва Віталій Кличко та інші.

Присутні поклали квіти до могили Невідому Солдату та вінок з квітів у кольорах українського прапора.

Після цього на Володимирська гірці розпочалась молитва капеланів із зони ATO. Президент України Петро Порошенко долучився до молитви капеланів - учасників АТО за мир та перемогу.

"Маю за честь молитись разом з вами. Від імені української держави дякую вам за службу. Вітаю Вас з Днем перемоги над нацизмом. Слава Ісусу Христу, Слава Україні!", - сказав Порошенко.

Президент України привітав усіх присутніх з Великодніми святами та заявив, що духовна підтримка військових капеланів робить духовно сильнішою віру в справедливість.

"Ви, перебуваючи в зоні ризику на межі життя та смерті, відкрили для великої кількості українських воїнів свою дорогу до Бога. Ви закріпили тверде переконання, що захист Батьківщини - це і є Божий промисел", - сказав Порошенко.

"Слава українським воїнам всіх часів і всіх поколінь!", — прокоментував відеозапис президент.

Як відомо, сьогодні, 8 травня, в Україні сьогодні відзначається День пам'яті та примирення, присвячений жертвам Другої світової війни 1939-1945 років.

Джерело: Тиждень.ua

В Україні відзначають День пам'яті та примирення

В Україні сьогодні відзначають День пам'яті та примирення, присвячений жертвам Другої світової війни.

Верховна Рада у 2015 році встановила 8 травня Днем пам'яті і примирення. Дата приурочена до річниці капітуляції нацистської Німеччини 8 травня 1945 року.

При цьому було прийнято рішення відзначати 9 травня як День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні замість встановленого за радянських часів Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Під час вшанування пам'яті полеглих скасовується використання радянської символіки. Відтепер символом пам'яті є червоний мак.

Джерело: Еспресо.tv

Схожі новини