Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Сан-Дієґо Костюк стартувала з перемоги

Українська тенісистка Марта Костюк успішно стартувала на турнірі категорії WTA 500 у Сан-Дієґо (США, Каліфорнія). У першому колі Костюк перемогла американку Енн Лі - 4:6, 6:4, 2:6.

Марта Костюк. Фото meta.ua
Марта Костюк. Фото meta.ua

Суперниця Марти пробилася до основної «сіт­ки» крізь кваліфікацію, тож, здавалося, великих проблем Костюк у стартовому матчі не матиме. Але все-таки киянці довелося зіграти три сети… Суперниця Марти в другому колі турніру у Сан-Дієґо — переможниця пари Тайла Престон (Ав­стралія) — Маґдалєна Френх (Польща).

На жаль, українка Леся Цуренко свій старто­вий матч у Сан-Дієґо програла. Британка Кеті Бултер, яку досвідчена киянка раніше тричі пере­магала, цього разу виявилася сильнішою — 6:3, 6:1.

У Сан-Дієґо також грає українка Даяна Ястрем­ська. Суперниця одеситки в першому колі - аме­риканка Керолайн Доулгайд. А от українка Анге­ліна Калініна заявилася на інший турнір у США — категорії WTA 250 в Остіні (Техас). У першому колі суперниця Калініної, яка на цих змаганнях «посіяна» першою, — 18-річна чешка Сара Бейлек, що подолала кваліфікацію.

Найкраща ж українська тенісистка Еліна Сві­толіна трохи згодом стартує у США на турнірі ка­тегорії WTA 500 у Чарльстоні (Південна Каролі­на). Саме на цих змаганнях одеситка минулого року відновила тенісну кар'єру після народжен­ня доньки (в 1/32 фіналу поступилася Юлії Пу­тінцевій з Казахстану). Турнір у Чарльстоні від­бувається на специфічному покритті - зеленому ґрунті. Як нагадує sport.ua, саме на таких кор­тах жіноча збірна України 12−13 квітня при­йматиме збірну Румунії в Omni Amelia Island Resort (Флорида) — у поєдинку командного Куб­ку Біллі Джин Кінг (колишнього Кубку Феде-рації).

Схожі новини