Передплата 2024 «Добрий господар»

Українська тенісистка Людмила Кіченок вийшла у фінал парних змагань Australian Open

  • 26.01.2024, 13:30
  • 473

Уперше за 16 років представниця України зіграє у фіналі жіночих парних змагань серії Грендслем. Українська тенісистка Людмила Кіченок виборола місце у фіналі Australian Open у тандемі з латвійкою Єленою Остапенко

Фото: Суспільне Спорт
Фото: Суспільне Спорт

Про це повідомляє «Суспільне Спорт».

У чотирьох матчах на шляху до півфіналу Кіченок та Остапенко поступилися лише одним сетом — у матчі другого кола з австралійками Кімберлі Біррелл та Олівією Гадецкі (2:1). Решту матчів тандем закінчив перемогами 2:0.

У півфіналі Кіченок та Остапенко змагалися проти канадійки Габріели Дабровскі та новозеландки Ерін Раутліфф. Обидва сети українка та латвійка виграли з рахунком 7:5.

Україна втретє буде представлена у фіналах жіночих парних змагань серії Грендслем. Востаннє, у 2008 році, Альона та Катерина Бондаренко виграли в Мельбурні титул, а 1999 року Олена Татаркова програла парний фінал Вімблдона.

Людмила Кіченок вдруге в кар'єрі гратиме у фіналі турнірів Грендслем. На Вімблдоні 2023 року вона виграла парний змішаний титул спільно з хорватом Мате Павичем.

Суперницями Кіченок та Остапенко у фіналі Australian Open стануть другі ракетки турніру — Сє Шувей з Тайваню та Елізе Мертенс із Бельгії. Матч відбудеться в неділю, 28 січня.

Схожі новини