Передплата 2024 «Добра кухня»

Українські гранди вийшли з відпустки

Вийшли з відпустки і почали підготовку до другої частини української Прем'єр-ліги (УПЛ) сезону-2023/2024 «Шахтар» та «Динамо». Українські гранди наразі займають 4−5 місця, але за втраченими очками очолюють турнірну таблицю поточного чемпіонату

Ветеран українського футболу Андрій Ярмоленко під час планового медогляду гравців «Динамо». Фото fcdynamo.com
Ветеран українського футболу Андрій Ярмоленко під час планового медогляду гравців «Динамо». Фото fcdynamo.com

«Шахтар» вже готується до другої частини сезону у турецькому Белеку. Тренерський штаб «гірників» поповнили нідерландець Раймонд ван дер Гоув, який відповідатиме за тренування воротарів та бельгієць Ярно Де Влісхауер — за фізичну підготовку. Нагадаємо, що «Шахтар» першим з українських клубів проведе офіційні матчі у 2024 році. 15 лютого підопічні Маріно Пушича в Гамбурзі в ролі господарів в рамках першого стикового матчу Ліги Європи прийматимуть «Марсель».

Наразі офіційних новачків «Шахтаря» немає, але найближчим часом ряди «гірників» може поповнити 19-річни захисник «Динамо Тбілісі» Лука Лацабідзе, який вже тренується з донецькими клубом. Цей трансфер обійдеться українському клубу близько 700 тисяч євро. Гравці «Динамо» наразі пройшли плановий медогляд і проводять тренування на клубній базі у Віті-Литовській. Згодом підопічні Олександра Шовковського також вирушать на тренувальний збір до Туреччини. Готується до сезону і 34-річний Андрій Ярмоленко (забив 103 голи в УПЛ), який через жовтневу травму пропустив багато ігор. Ряди динамівців може поповнити український захисник празької «Славії» Тарас Качараба.

Ряди «Дніпра-1» залишив аргентинський легіонер Еміліано Пуріта, який в першій частині УПЛ провів лише 7 ігор, причому в шести матчах виходив на заміну. «Ворскла» під керівництвом нового тренера Сергія Долганського вже встигла провести перший контрольний матч в Туреччині і з рахунком 3:0 перемогла азербайджанський «Сабах». «Полісся» також тренується, але на полях Іспанії. Новачком команди Юрія Калітвінцева на правах вільного агента може стати Богдан Михайліченко, попереднім клубом якого було загребське «Динамо».

До «Кривбасу» повернувся 20-річний Артур Микитишин, який підписав з клубом чотирирічний контракт. Продовжують працевлаштовуватися гравці «Минаю», які масово залишили закарпатський клуб. Так новачком «Чорноморця» став Данило Голуб. В самому ж «Минаю» на перегляді перебуває 21 (!) футболіст.

Тим часом відбулися і зміни в «Карпатах», які у першій лізі змагаються за путівку до УПЛ. За згодою сторін залишив львівський клуб Богдан Порох, який виступав за «зелено-білих» на правах оренди в «Металісті». Також залишив «Карпати» Кирило Матвєєв, який виступав лише за «Карпати-2» і тепер перейшов в оренду до першолігової «Ниви» (Бузова). Відомий колишній півзахисник «Карпат» 36-річний Денис Кожанов, який у цьому сезоні теж виступав лише за «Карпати-2», продовжить ігрову кар'єру в складі аматорського клубу «Благо-Юність» (Верхня, Івано-Франківська область). Кожанов взимку увійшов до тренерського штабу «Карпат-2» і виступатиме за аматорський клуб, який нещодавно очолив Василь Малик, у вільний від роботи час.

Схожі новини