Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Команда ветеранів грає у футбол з милицями

  • 21.04.2024, 19:45
  • 483

Львові футболісти створили першу футбольну команду людей, які втратили кінцівки

Фото: Еспресо
Фото: Еспресо

Про це пише видання Еспресо.

У Львові футболісти створили першу футбольну команду людей, які втратили кінцівки «Pokrova Lviv AMP». У її складі - 18 військовослужбовців, а тренуються хлопці уже 7 місяців.

Перед тим, як вийти на поле ветерани знімають протези. Вони бігають та відбивають м’яч за допомогою ліктьових милиць. Воротарем ставлять людину без руки.

«Кожне тренування складається з такої послідовності: масажист та фізіотерапевт готують хлопців до тренування, після цього йде розминка, далі основна частина і заминка-закінчення тренування», — розповідає тренер Богдан Мельник.

Валентин Осовський — один із футболістів на милицях. Чоловік захищав країну у складі 103 бригади Сил Територіальної Оборони. У січні 2023-го дістав поранення під Кремінною на Луганщині. Ліву ногу довелося ампутувати. Під час реабілітації у Львові Валентину запропонували приєднатися до новоствореного клубу.

Чоловік розповідає, що спочатку було складно, однак з часом м’язи звикають і він пристосовується до нового життя з однією ногою.

«Ми зіграли перший тур Чемпіонату в Польщі, провели вже три матчі, з яких два — програли, а один зіграли в нічию. Зараз ми готуємося вже до другого туру чемпіонату в Польщі, який відбудеться з 11 по 12 травня у Ряшеві», — пояснює тренер Богдан Мельник.

Наразі в Україні немає чемпіонатів з футболу серед гравців з ампутованими кінцівками, однак футболісти дуже сподіваються, що вже незабаром вони зможуть зіграти і на Батьківщині.

Схожі новини