Передплата 2024 «Добра кухня»

У Раді хочуть визнати путіна нелегітимним президентом

  • 20.03.2024, 09:55
  • 371

У Верховній Раді України готують звернення до різних країн світу з проханням не визнавати володимира путіна легітимним президентом росії

Фото: ТСН
Фото: ТСН

Про це заявив народний депутат України та голова комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко в етері «Радіо Свобода».

За його словами, одним із ініціаторів є голова Верховної Ради та комітет, який очолює Мережко, а над розробкою звернення брала участь і парламентська опозиція. Мережко також нагадав, що раніше була оприлюднена заява президента Парламентської асамблеї Ради Європи Теодороса Русопулоса, у якій той піддає сумніву легітимність виборів у росії.

«Українська делегація була одним з ініціаторів закріплення в одній з резолюцій ПАРЄ заклику до невизнання путіна легітимним. Тобто це результат діяльності української парламентської дипломатії. І я хотів би нагадати, що було ухвалено указ президента, в якому чітко сказано, що путін не може розглядатися як представник росії, з ним не можна вести переговори. Тобто це вже закріплено в правовій площині», — розповів Мережко.

Схожі новини