Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Слуга» вимагала відсторонити від пленарних засідань Порошенка: комітет не погодив заяву

  • 22.04.2024, 15:58
  • 369

Регламентний комітет Верховної Ради розглянув заяву народної депутатки Ольги Василевської-Смаглюк з вимогою відсторонити Петра Порошенка від п’яти пленарних засідань. Проте вимогу відхилили

Про це повідомила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко.

Минулого місяця, після одного із засідань, депутатка Василевська-Смаглюк повідомила про конфлікт із Порошенком. Це сталося після оголошення перерви у засіданні Верховної Ради, під час якої нардепка увірвалася на засідання голів фракцій і керівництва Верховної Ради. Вона також почала провокувати Петра Порошенка і звинувачувати його у «зриві важливих голосувань».

Василевська-Смаглюк поскаржилась на те, що Порошенко після її настирливих переслідувань порекомендував їй звернутися до лікаря.

Як стало відомо, після цього інциденту Ольга Василевська-Смаглюк подала заяву з вимогою відсторонити Петра Порошенка від п’яти пленарних засідань. Але таку вимогу не підтримала більшість народних депутатів.

«Пані слуга виклала відео, де вона бігає за Порошенком кулуарами і повторює «жмурукуобнімаю», хоч авторів цих так званих плівок товаришів Деркача і Дубінського зараз звинувачують в держзраді. Передісторія ж була наступна. Лідери фракцій зійшлися на погоджувальну, де обговорювали необхідність дотримувати регламенту, повернути годину запитань до уряду, викликати премʼєра на закон про мобілізацію й припинити перешкоджати діяльності нардепів, зокрема міжпарламентській дипломатії. Й тут до зали увірвалися слуги, які почали справжню істерику. Смаглюк стверджує, що Петро Порошенко вийшовши з погоджувальної, порадив їй лікаря, й це образа, бо «Порошенко не лікар, а кондитер», — йдеться у дописі Ірини Геращенко.

За словами Геращенко, всі представники «Слуги народу» голосували за відсторонення Петра Порошенка, але таке рішення врешті-решт не було прийнято в регламентному комітеті.

Схожі новини