Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Франція не має лімітів допомоги Україні, — Макрон

  • 17.03.2024, 08:15
  • 399

Президент Франції Еммануель Макрон запевнив, що його країна «не має лімітів» у допомозі Україні та буде реагувати на те, як буде поводитися рф

Еммануель Макрон. Фото Reuters
Еммануель Макрон. Фото Reuters

«Я сказав, яка наша мета. росія не може й не повинна виграти цю війну. Плюс наша мета — повернути сталий мир в Європу… Щоб вийти на реалізацію цієї мети, ми не будемо йти шляхом ескалації, тому що нам не потрібна ще одна війна, але ми готові сказати, що в нас немає лімітів, і ми будемо реагувати на те, як буде поводитися росія», — зазначив він.

Макрон додав, що наразі ситуація в Україні «складна, як ніколи», рф перейшла на військову економіку, а на міжнародній арені «дуже багато невизначеності щодо перспектив».

«Тому нам треба не лише визначати, як прямувати до миру, але й яким буде цей справжній мир, який забезпечуватиме безпеку вам і Європі. Саме тому потрібен цей новий імпульс на рівні європейських країн, щоб прискорити допомогу. Якщо ворог каже, що в нього лімітів немає, чому ми повинні казати, що в нас є ці ліміти?», — наголосив президент Франції.

Схожі новини