Передплата 2024 ВЗ

Премія імені Стефана Коваліва у Бориславі

У Бориславі стартує конкурс на здобуття Міської премії імені Стефана Коваліва — знакової для міста нафтовиків постаті

Стефан Ковалів
Стефан Ковалів

Письменник, педагог, публіцист, громадський діяч, автор шкільних підручників…

Виходець із села Брониця Дрогобицького району, Стефан Ковалів все своє свідоме життя прожив у Бориславі, де, працюючи у школі, написав понад 100 новел та оповідань, які увійшли до відомого циклу «Борислав». Педагог від Бога, він був людиною, чиї справи та слово справляли позитивний вплив на сучасників. Сьогодні його іменем у Бориславі названо ЗЗСО № 4 та цілий житловий мікрорайон.

На його уроках учні не нудьгували. Охочих послухати Вчителя збиралося так багато, що частенько не вистачало місць. Звісно, що про справи цієї людини, його приклад праці на благо громади у Бориславі пам’ятають добре. Торік з нагоди 175-ліття від дня його народження у місті, якому він так ревно служив, провели науково-практичну конференцію, в якій, крім педагогів та учнів зі шкіл Бориславської ОТГ, взяли участь студенти, науковці та поети, сьогоднішні шанувальники спадщини Стефана Коваліва.

Міська премія імені Стефана Коваліва — це недавно започаткований щорічний конкурс, який проводиться вдруге. Першими лауреатами премії стали знаний дослідник та письменник Роман Горак та колишній редактор газети «Нафтовик Борислава», член Національної спілки письменників України, Заслужений журналіст України Роман Соловчук. Перший з них переміг у номінації «краєзнавство», другий — у «художній літературі». Крім диплома лауреата, переможці отримали по 5 тис. грн грошової премії.

Що потрібно для того, щоб взяти участь у конкурсі? Для цього, як анонсовано у положенні про творче змагання, слід подати свої оригінальні твори про Бориславську міську територіальну громаду, а також заяву кандидата, його письмову згоду на обробку персональних даних, копію документа, що посвідчує особу кандидата, оцифровані твори, що висуваються на здобуття премії та копії публікацій відгуків у засобах масової інформації щодо твору. Лауреатів визначатимуть напередодні чергової річниці від дня народження Стефана Коваліва у трьох номінаціях — «краєзнавство», «художня література» та «педагогічні праці. Прийом здійснюється з 15 березня до 15 серпня в управлінні культури, молоді, фізичної культури та спорту Бориславської міськради.

Схожі новини