Передплата 2024 ВЗ

Латвія затвердила план укріплення кордону з росією та білоруссю

  • 06.03.2024, 10:30
  • 376

Уряд Латвії затвердив п’ятирічний план укріплення кордону з рф та білоруссю вартістю 303 млн євро

Фото Reuters
Фото Reuters

План військового посилення та протимобільності східного кордону є частиною створення Балтійської лінії оборони. Йдеться про створення пунктів підтримки підрозділів Збройних сил вздовж усього кордону рф та білорусі — оборонних позицій для солдатів та укріплених позицій, різних загороджень, протитанкових ровів, складів боєприпасів.

Щоб перешкодити пересуванню противника, зміцнення кордону у Латвії розпочнеться з перекопування існуючих доріг, створення протитанкових ровів, а надалі — водовідвідних ровів, пізніше на протитанкові рови будуть перетворені наявні меліораційні рови.

Також там будуть різні види перешкод: протитанкові рови будуть укріплені бетонними блоками та конструкціями, наприклад, так званими «зубами дракона» та протитанковими мінами. Розміщення перешкод буде адаптовано до місцевості, з використанням природних перешкод — боліт, лісів та інших природних об'єктів.

Для оперативного посилення оборонних позицій у прикордонній зоні буде визначено та встановлено безпечні сховища вибухових речовин та мін, а також інженерно-технічних матеріалів.

Як відомо, у січні цього року міністри оборони Латвії, Литви та Естонії підписали угоду про створення Балтійської лінії оборони для зміцнення східного кордону країн Балтії та НАТО. Балтійська лінія оборони будуватиметься скоординовано, але кожна країна робитиме це за власні бюджетні кошти. Угода країн Балтії не передбачає, що всі країни розпочнуть або завершать будівництво цієї лінії абсолютно синхронно у той самий день.

Схожі новини