Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У США скасували ізоляцію для хворих на коронавірус

  • 02.03.2024, 13:35
  • 542

Центр контролю та профілактики захворювань США (CDC) скасував рекомендації щодо п’ятиденної ізоляції для хворих на COVID-19

Фото ілюстративне Depositphotos
Фото ілюстративне Depositphotos

Водночас людям дозволили повертатися до звичайної діяльності, якщо їхній стан покращується і минув день з моменту, коли у них була температура.

Рекомендації не оновлювали із грудня 2021 року, коли CDC скоротили рекомендований час ізоляції для американців з безсимптомними випадками захворювання до п’яти днів (раніше було 10 днів).

Отже, американцям необов’язково сидіти вдома всі 5 днів, якщо вони отримали позитивний тест на коронавірус.

Якщо стан покращується і температура не підвищується щонайменше протягом 24 годин — тоді можна виходити з дому.

Та протягом наступних 5 днів таким людям все одно рекомендовано носити маски, дотримуватися правил гігієни, стежити за чистотою повітря та дотримуватися дистанції у приміщенні з іншими людьми.

«Пам'ятайте, що ви все ще можете поширювати вірус, який викликав вашу хворобу, навіть якщо почуваєтеся краще. Та в цей час ви, найімовірніше, менш заразні», — йдеться в оновленій інструкції.

Якщо ж після повернення до «звичайних активностей» у хворого підвищується температура або погіршується самопочуття, то треба залишитися вдома і триматись якомога далі від інших людей.

Пацієнту можна завершити ізоляцію тоді, коли він щонайменше 24 години матиме нормальну температуру та краще самопочуття.

Фахівці пояснили такі зміни тим, що більшість людей мають певний імунітет до коронавірусу завдяки щепленням або перенесеній інфекції.

Та все ж багато людей все одно не дотримуються рекомендацій щодо п’ятиденної ізоляції у разі безсимптомного коронавірусу.


Джерело: АР

Схожі новини