Передплата 2024 «Добре здоров’я»

росіяни намагаються захопити два населені пункти під Бахмутом

  • 29.02.2024, 16:30
  • 409

На Бахмутському напрямку російські війська намагаються захопити Іванівське і Богданівку

Фото: Deepstate
Фото: Deepstate

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

За його словами, на Куп’янському напрямку вживають всіх необхідних інженерних, фортифікаційних заходів, щоб утримати противника. Однак війська рф продовжують сунути в районі Іванівського та Богданівки. Там уже тривають бої в районі населених пунктів.

Окупанти продовжують підтягувати свої «потужні резерви», постійно атакують дронами-камікадзе, активно застосовують штурмові групи «шторм-Z», «шторм-V», мотострілецькі бригади тощо.

За даними «Хортиці», упродовж 28 лютого, росіяни здійснили майже 700 обстрілів по позиціях Сил оборони на Бахмутському напрямку. Також 4 рази застосували авіацію — переважно на цьому напрямку працювали Су-25, застосовували НАРи. Завдали 56 ударів дронами-камікадзе.

Загалом на Бахмутському напрямку відбулося 8 боєзіткнень, під час яких росіяни втратили 131 солдата та ще 79 одиниць озброєння та військової техніки.

На Лимано-Куп'янському напрямку рф продовжує тиснути в районі Синьківки та інших населених пунктів з намаганням розвинути наступальний потенціал та вибити собі плацдарм для розвитку подальшого наступу до бар'єрних рубежів, таких як річка Оскіл та сам Куп’янськ. Місто залишається одним із ключових завдань окупантів на цьому напрямку. Туди перекидають основні сили та резерви, росіяни намагаються знайти шпарину в українській обороні.

За даними «Хортиці», упродовж 28 лютого на цьому напрямку зафіксували понад 800 російських обстрілів з усіх наявних видів озброєння по позиціях ЗСУ. Відбулося 17 боєзіткнень, росіяни 14 разів застосували авіацію — один раз Мі-8 та літаки Су-34 і Су-35, кожен з яких ніс по 2−3 КАБи.

Загалом на цьому напрямку росія втратила 343 солдатів, 73 зразки озброєння та військової техніки. Ситуація залишається напруженою.

Схожі новини