Передплата 2024 ВЗ

Зеленський запропонував Дуді й Туску зустрітися на кордоні

  • 21.02.2024, 17:45
  • 525

Президент України Володимир Зеленський запропонував польському президенту Анджею Дуді й прем'єр-міністру Дональду Туску зустрітися на кордоні з Україною. Там також будуть представники українського уряду

Фото: Главред
Фото: Главред

Про це він сказав у відеозверненні.

«Я доручив нашому уряду найближчим часом, до 24 лютого, бути на кордоні між нашими державами. І я прошу тебе, Дональде, пане премʼєр-міністре, теж приїхати до кордону. Анджею, пане президенте, я прошу тебе підтримати цей діалог», — сказав глава держави.

Крім того, він заявив, що сам теж готовий приїхати на кордон, де буде весь український уряд — від «логістики до аграрного сектору» — і, зокрема, міністр оборони.

За його словами, Україна звернулась до Єврокомісії, щоб у зустрічі польського й українського урядів на кордоні також узяв участь представник Єврокомісії.

Український президент зазначив, що Україна не може змиритися з тим, що зараз відбувається на кордоні, зокрема з тим, що там почали з’являтися «відверті пропутінські гасла». А тому прагне спільно та справедливо розв’язати ситуацію на кордоні.

Схожі новини