Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Колишні «беркутівці» із Севастополя отримали підозри

  • 02.02.2024, 19:00
  • 586

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому командиру та трьом працівникам «Беркуту» у Севастополі

Фото: ДБР
Фото: ДБР

Про це йдеться в заяві ДБР.

За даними слідства, колишні силовики впродовж січня-лютого 2014 року брали активну участь у незаконній протидії мирним акціям протесту в Києві. У ДБР зазначають, що за безпосередньої участі екскомандира «Беркуту» було вбито трьох учасників акцій протесту, ще 201 людина зазнала тілесних ушкоджень різних ступенів.

Після повернення з Києва до Севастополя наприкінці лютого 2014 року, «беркутівці» незаконно заволоділи кількома десятками одиниць автоматичної вогнепальної зброї, яка зберігалась у Севастополі.

За даними слідства, вони використали цю зброю під час блокування автошляхів сполучення між Кримом і Херсонською областю, попередньо змовившись із представниками рф та іншими її пособниками.

«Ексберкутівці без жодних повноважень оглядали транспортні засоби, перевіряли документи в громадян, які в'їжджали на півострів, не допускали туди міжнародних спостерігачів, журналістів, правоохоронців та військових, чим допомогли рф тимчасово окупувати територію АР Крим», — зазначають у ДБР.

Згодом фігуранти отримали посади в окупаційних органах влади у Криму, а екскомандир севастопольського «Беркуту» навіть був обраний сенатором до «совета федераций рф».

Схожі новини