Передплата 2024 «Добра кухня»

Коли справа до обрання вчительського фаху доходить

Близько 70% відсотків вчителів, які сьогодні працюють у школах Львівщини, — випускники Дрогобицького державного педагогічного університету імені І. Франка

Про що це свідчить? На запитання, яке хвилює тих, хто із вибором своєї майбутньої професії ще не визначився, відповіла ректорка Дрогобицького вишу Валентина Бодак. Зробила вона це на конференції трудового колективу під час недавнього підбиття підсумків роботи університету за минулий рік та визначення пріоритетних завдань на 2024 рік.

Третє місце серед педагогічних закладів

Мабуть, недаремно на Львівщині майбутні вчителі, коли справа доходить до обрання фаху, віддають перевагу Дрогобицькому педагогічному університету. У консолідованому рейтингу закладів вищої освіти України 2023 Дрогобицька кузня вчительських кадрів, як інформує пресслужба вишу, посідає третє місце серед педагогічних закладів. У рейтингу вишів за показником Scорus серед педагогічних університетів нашої країни вже кілька років поспіль університет утримує другу позицію. Як було сказано на конференції трудового колективу університету, у регіоні, де базується, заклад залишається сучасним конкурентоспроможним освітнім, науково-дослідницьким і культурним центром. Цього року за результатами оцінювання Державної служби якості освіти Дрогобицький педагогічний університет очолив список закладів вищої освіти України з найнижчим ступенем ризику суб'єктів господарювання.

Тут 75 міжнародних угод реалізують

Звітуючись, ректорка проаналізувала здобутки у міжнародній співпраці. Важко сьогодні без спільних проєктів, наукових досліджень, програм академічної мобільності із закордонними партнерами на успіх розраховувати. У 2023 році науковці вишу здійснили низку візитів до таких країн, як Бельгія, Данія, Польща та Румунія, де провели десятки зустрічей з представниками партнерських інституцій. Результатом цього стало продовження чинних і укладення нових партнерських угод про співпрацю. Станом на 2023 рік університет реалізує 75 міжнародних угод з установами США, Канади, Австрії, Бельгії, Великобританії, Данії, Італії, Німеччини, Польщі, Румунії, Камеруну, Латвії, Словаччини, Азербайджану.

Із початком повномасштабної війни

Із початком повномасштабної війни виш став одним із центрів волонтерства. Саме звідси координувалась організація міжнародної гуманітарної допомоги. Невипадково так воно вийшло. В університеті навчились і добре знають, як свої ініціативи слід реалізувати. Збір коштів і медикаментів, продуктів і непродовольчих товарів на потреби ЗСУ, плетіння маскувальних сіток, надання психологічної допомоги внутрішньо переміщеним особам, навчання з першої домедичної допомоги — все це робиться за активної участі студентів та викладачів. Справжнім порятунком для наших співвітчизників, які, втікаючи від жахіть війни, до Дрогобицького району прибули, стали гуртожитки університету, в яких з початку агресії рашистів проти України 1 тис. 380 осіб поселено. В одному з них, у гуртожитку № 1, за підтримки Львівської обласної військової адміністрації та вітчизняних благодійників, а також за активної участі закладів вищої освіти, партнерів з європейських країн провели ремонт. Це дало можливість створити гарні умови для проживання внутрішньо переміщених осіб. Допомога ЗСУ не затихає. В університеті не «втомлюються» від війни.

Схожі новини