Передплата 2024 «Добра кухня»

Стало відомо, що Зеленський обговорив із главою МЗС Франції

  • 13.01.2024, 20:00
  • 620

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з новим міністром закордонних справ Франції Стефаном Сежурне в Києві обговорив оборонні потреби України

Фото: АрміяInform
Фото: АрміяInform

Про це Зеленський повідомив у Telegram, йдеться у вечірньому зверненні президента.

«Сьогодні зустрівся з новим міністром закордонних справ Франції Стефаном Сежурне. Обговорили наші оборонні потреби: спільне виробництво дронів, артилерії, подальше посилення ППО. Поінформував про роботу щодо Формули миру. Дякую Франції за активну участь у цій глобальній роботі! Дякую Франції за незмінну підтримку на полі бою для наших воїнів і допомогу нашому народові!»

У вечірньому зверненні президент назвав дуже символічним, що перший візит міністра закордонних справ Франції відбувся «саме в Україну і саме в такий час, коли росія пробує різні способи, щоб наростити кількість ударів по Україні та здатність обходити нашу ППО».

«Я вдячний усім державам і, зокрема, Франції - за дуже серйозне посилення нашого повітряного щита, за незмінну підтримку на полі бою для наших воїнів, допомогу нашому народові» — сказав Зеленський.

«Сьогодні ми обговорили наші оборонні потреби, зокрема і спільне виробництво і дронів, і артилерії, і подальше посилення ППО. Я поінформував про роботу щодо Формули миру. Вдячний Франції за активну участь у цій глобальній роботі. Вже готуємось до форуму в Давосі. До представлення нашої позиції, наших можливостей — спільних можливостей усіх у світі, хто прагне залишити своїм дітям світ, де панує стабільність і має значення свобода. Наші цінності, а не божевілля того чи іншого диктатора», — сказав президент.

Схожі новини