Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові випустили унікальну збірку «Колядуємо разом»

Упорядницею Різдвяних пісень з різних регіонів України стала відома етномузикологиня Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» Анна Черноус

Фото Христини Лебедь
Фото Христини Лебедь

У п’ятницю, 22 грудня, у Львові вийшов друком унікальний Різдвяний співаник «Колядуємо разом». Як розповіла для «ВЗ» начальниця управління туризму Львівської міської ради Христина Лебедь, це благодійний колядник, який реалізовують вперше, аби зібрати кошти на дрони для ЗСУ. Колядник можна безкоштовно взяти у центрах туристичної інформації Львова (площа Ринок, 1 та вул. Руська, 20), але умови донату на дрони. Також співаник розповсюджують у Пороховій вежі та муніципальному мистецькому центрі по вулиці Стефаника, 11.

«Тираж друкованого видання співаника — 20 тисяч примірників, — наголошує Христина Лебедь. — Кожен охочий зможе його отримати за донат. Співаник „Колядуємо разом“ має 11 колядок, з них 5 — усім відомі „Нова радість стала“, „Бог ся рождає“, „Небо і земля“… Шість колядок походять з інших регіонів України: Сумської, Закарпатської, Вінницької, Київської областей. Хочемо показати, що українські традиції Різдва — це не щось збережене дише на Львівщині. Традиції від покоління до покоління передавалися в різних курточках України. Наші спільні традиції ми повинні зберегти і не дати ворогу їх знищити».

Упорядницею Різдвяних пісень з різних регіонів України стала відома етномузикологиня Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» Анна Черноус.

Схожі новини