Передплата 2024 «Добра кухня»

З нового року у Ратуші штат скоротять на 20%

Залишиться 1471 чиновників

Львівська міська рада. Фото ВЗ
Львівська міська рада. Фото ВЗ

З нового 2024 року штат чиновників Львівської міської ради скоротять на 20%. Роботу втратять 380 посадовців (частину з яких можуть подавати заявки на вакантні посади у мерії, частину змушені будуть стати на облік в центрі зайнятості). Тож загальна чисельність чиновників буде становити 1471 осіб, зараз — це майже дві тисячі чиновників. Таке рішення підтримали на сесії Львівської міської ради 44 депутатів.

Тема скорочення штату у стінах Ратуші не нова, її гостро піднімають щороку. І все зводиться до формальної «перетасовки» кадрів, але декого таки скорочують.

Міський голова Львова Андрій скорочення штату пояснив необхідність економії коштів міської скарбниці.

«Це не є просте рішення, адже воно стосується людей, які працюють в міській раді. Багато працівників зараз на війні, — наголосив Садовий під час сесії. — Треба оптимізувати нашу чисельність та знаходити внутрішні резерви. Тому пропоную скоротити чисельність працівників міської ради на 20%. Це велика кількість людей, але немає іншого вибору. Наступним кроком буде оптимізація структури міської ради».

На запитання депутатів, а куди дінуться звільнені працівники Андрій Садовий відповів: «Люди, які працюють в міськраді, отримують спокусливі пропозиції, де їм пропонують оплату праці в три-чотири рази вищу».

Також депутати мають певні застереження: аби скорочення не торкнулося спеціалістів Центрів надання адміністративних послуг. Серед депутатських закидів — варто скоротити чисельність працівників пресслужби Львівської міської ради (цей відділ налічує 10 працівників).

Як розповіла для «ВЗ» голова депутатської комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Наталія Шелестак, сьогодні річний бюджет на зарплату усіх чиновників міської ради — 800 мільйонів гривень. Вона підтримує скорочення штату, голосувала за це, аби бюджет міста міг вивільнитися на інші цілі, а зараз це допомога ЗСУ.

«Змушені були ухвалити на сесії рішення про скорочення штату, бо наступного року введуть індексацію зарплат до рівня інфляції в державі, — пояснює Наталія Шелестак. — Треба буде доплачувати за індексацію. Тому прийняли рішення щодо скорочення посадовців. Бо цього року зарплату не індексували, з наступного будуть. Навантаження на бюджет збільшиться».

Схожі новини