Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ірландія поселить понад 700 українських біженців у наметах: деталі

  • 04.09.2023, 19:00
  • 1 048

Понад 700 біженців з України, які мають приїхати незабаром до Ірландії, розселять у наметовому таборі на території маєтку Страдбаллі Холл у графстві Ліїш

Фото ВВС
Фото ВВС

Відомо, що влада підписала контракт на використання майданчика на найближчі 6 тижнів.

Угода про використання ділянки набуде чинності із вівторка, 5 вересня. У Департаменті у справах дітей, рівності, інвалідів, інтеграції та молоді (DCEDIY) розповіли, що на території парку будуть проживати 750 осіб. Запустити майданчик на повну потужність у відомстві планують із четверга. Його використовуватимуть для тимчасового поселення людей.

Днями на території парку відбувся найбільший музичний фестиваль в Ірландії Electric Picnic, який відвідують майже 70 тисяч людей. Гості живуть у наметах. Після завершення музичної події на території зроблять табір для українських біженців.

У Департаменті інтеграції розповіли, що на території Stradbally буде забезпечене гаряче харчування, доступ до медичної допомоги, гаряча вода, душ і туалет. Для облаштування дитячої зони використають великий купольний намет. Біженців селитимуть у невеликі намети на 3−6 осіб. Територія перебуватиме під охороною, а мешканцям доведеться носити браслети.

Поселяти новоприбулих біженців у наметах вирішили через брак житла.

«У літні місяці зросла кількість прибулих з України, з 1 травня сюди втекли понад 10 000 людей, у середньому близько 650 осіб на тиждень. Очікується, що протягом наступних тижнів з України можуть продовжувати прибувати до 500 осіб», — пояснили у відомстві.

Відомо, що невелику кількість новоприбулих вже поселили у наметах. Вразливі категорії біженців матимуть пріоритет для будь-якого доступного житла без наметів.

До цього посольство України в Ірландії офіційно закликало українців утриматись від прибуття в країну у найближчі півтора-два місяці через кризу із житлом.

Схожі новини