Передплата 2024 ВЗ

Потік громадян, які перетинають кордон України значно зріс

  • 02.08.2023, 15:45
  • 1 001

За липень кордон України перетнуло на близько 600 тисяч осіб більше ніж за червень, а кількість українців, які повертаються, більша ніж тих, хто виїжджає

Фото: ДПСУ
Фото: ДПСУ

Загалом, у липні Держприкордонслужбою оформлено пропуск через кордон з країнами ЄС та Молдовою понад 3,8 млн осіб. Для порівняння, цей показник на близько 1 мільйон осіб вищий ніж у травні. Як зазначалося раніше, зростання пасажиропотоку відбулося після закінчення навчального року в українських школах. При цьому, на початку літнього сезону кількість наших співвітчизників, які їхали з України, переважала, але зараз ця ситуація змінилася.

Варто наголосити, що частка наших співвітчизників серед осіб, які перетинають кордон, складає понад 85%. Переважно це жінки, діти, літні люди.

Більш ніж половина пасажиропотоку припадає на українсько-польську ділянку кордону, особливо кількість охочих перетнути кордон зростає з п’ятниці по понеділок. Через це перед пунктами пропуску можуть виникати накопичення осіб та транспорту. Щоб не простоювати у чергах рекомендуємо громадянам за можливості обирати маршрути через пункти пропуску, які менш завантажені: «Смільниця», «Грушів» і «Угринів» або перетинати кордон у дні, коли пасажиропотік менший.

Актуальну інформацію щодо завантаженості пунктів пропуску завжди можна знайти у Фейсбуку на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Також звертаємо увагу осіб, які слідують через Польщу транзитом, обирати для перетину кордону пункти пропуску в межах Закарпатської та Чернівецької областей.

Інформацію щодо стану черг з території суміжних держав можна простежити за посиланням cutt.ly/6K62Hi1.

Схожі новини