Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ЄС вимагатиме відставки міністра культури за зрив евакуації музейних цінностей, цензуру і дерибан бюджетних коштів

  • 19.07.2023, 14:30
  • 882

Європейська Солідарність вимагатиме відставки міністра культури Ткаченка як людини, яка несе безпосередню відповідальність за злочинний зрив евакуації культурних і мистецьких цінностей з окупованих територій, впровадження політичної цензури і найогидніший дерибан під час війни

Ірина Геращенко. Фото: ЄС
Ірина Геращенко. Фото: ЄС

Про це пише співголова фракції Ірина Геращенко у Facebook.

«Ще вчора глава президентської фракції Д. Арахамія погрожував місцевій владі за закупівлю барабанів під час війни. А вже сьогодні нова приголомшлива інформація. В час війни влада розпиляла сотні мільйонів гривень не лише на російськомовні канали ДОМ/ Freedom, шоу подруги Зеленського Олени Кравець з провальними рейтингами, але й на фінансування проросійського продакшну. 7 червня Держпідприємство Іномовлення провело „мистецький конкурс“ на фільми, серіали. Переможцями стали компанії ТОВ „Український продакшн ХАБ“ та ТОВ „КС Продакшн“. Їх засновники завжди працювали на російський ринок, в російських проєктах на проросійську аудиторію. І зараз знову отримують від Мінкульту мільйони», — обурюється депутатка.

«Далі - гірше. 10 мільйонів гривень російськомовний телеканал «ДОМ» виділяє на новорічну комедію «Санаторій «Незабудка». І черговий дерибан коштів, яких не вистачає на Армію. На «Прозорро» зʼявився новий тендер. На серіал «СМТ «Інгулець» виділять 33 мільйони гривень! Давід Арахамія не хоче відправити у відставку міністра Ткаченка? Петиція про негайну відставку непрофесійного чиновника давно набрала десятки тисяч голосів. Але ж владі треба не професіонал на посаді міністра культури, а той, хто добре і давно знається на політичній цензурі», — зауважує Ірина Геращенко.

Схожі новини