Передплата 2024 «Добра кухня»

«Ми не дозволимо дурити військових»

  • 10.04.2024, 14:35
  • 397

Петро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради закликав повернути норми про демобілізацію та грошові доплати військовим на фронті

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

Він обурився, що усі домовленості, які були досягнуті під час другого читання законопроєкту про мобілізацію, в останній момент скасували і фактично обдурили військових. За словами Порошенка, на нараді лідерів фракцій за участі військового керівництва були узгоджені відповідні позиції щодо мобілізації.

«Я думаю, що це один з найважливіших моментів в історії ВРУ поточного скликання. Хотів би наголосити, що фракція „Європейської Солідарності“ вісім разів голосувала за мобілізацію і воєнний стан, коли вони були подані у відповідності з Конституцією Верховним Головнокомандувачем ЗСУ», — зауважив Порошенко.

«Цей законопроєкт є прикладом маніпуляції, знущання і обману. В тому числі народних депутатів і Верховної Ради України. Хочу наголосити, що я особисто був присутній на засіданні погоджувальної ради позавчора. Були досягнуті ключові домовленості. Домовленість перша — що буде знайдено компроміс по демобілізації і звільненню тих, хто відслужив або 36, або 48 місяців. Така була домовленість. Була домовленість, що буде знайдений компроміс про ротації і відпустках не менше 6 місяців, і це буде в законопроєкті», — сказав Порошенко.

«Була домовленість про те, що 50% силовиків підуть на фронт. У нас менше людей, які в тилу, у нас менше проблем, і відповідно це потребує менше зусиль. В той час як на фронті ситуація кардинально інша», — констатує п’ятий президент.

«Були домовленості - більше того, нас запевнили, що кожен військовослужбовець отримає мінімум додатково 70 тисяч на фронті і додатково 10 тисяч в тилу. Якщо ви спробуєте хоч щось з цього знайти зараз у законопроєкті, який таємно вночі проголосований… А таблиця була роздана лише годину тому, щоб ви навмисне не встигли прочитати, за що ви голосуєте. Я думаю, це дискредитує Верховну Раду», — переконаний лідер «Євросолідарності».

"Ми пропонуємо і зараз зареєстрували закон, де міститься одна норма — демобілізація через 36 місяців і 18 місяців перебування на передку. Поставте цей закон перед законопроєктом про мобілізацію в другому читанні. І тоді, і лише тоді наша фракція проголосує за цей закон. В іншому випадку ми вимагаємо направити його на повторне 2 читання, врахувати все, про що ми домовилися, захистити армію. Бо в армії на це кажуть — «Ні дембеля, ні грошей. Знову нас намагаються обдурити». Ми не дозволимо цього робити!", — наголосив Порошенко.

Схожі новини