Передплата 2024 ВЗ

81% українців планують цьогоріч подорожувати Україною

Серед тих, хто не надто любив туристичні мандрівки Україною, — жителі Півдня

Фото із відкритих джерел
Фото із відкритих джерел

Державне агентство розвитку туризму України дізналося в українців про плани подорожей Україною найближчим часом, а також з’ясувало регіони, де живуть найактивніші мандрівники. Згідно із соціологічним дослідженням, найзавзятіші мандрівники, а це аж 84%, живуть у Києві. Готовність жителів інших регіонів до подорожей Україною зараз — на рівні 80−81%.

Про це повідомила для «ВЗ» директорка державної агенції розвтику туризму України Мар’яна Олеськів.

«Жінки віком від 18 до 35 років виявилися активнішими туристками, ніж чоловіки, — продовжує розмову чиновниця. — Понад 85% опитаних туристів подорожували Україною і до початку повномасштабного вторгнення. Найактивнішими мандрівниками, які подорожували країною більше одного разу на рік виявилися жителі столиці та західних регіонів — 39%. Жителі Сходу були менш активними і мандрували Україною раз на рік — 24%. Один раз на два роки мандрівки всередині країни здійснювали 22% опитаних. В основному це були жителі центральних областей».

Взагалі не подорожували Україною 14% наших співвітчизників і це були мешканці… Півдня. Серед основних причин, через які українці південних регіонів відмовлялися від подорожей — брак коштів. Так відповіли 70% респондентів.

«У війну ми заново відкриваємо Україну — переосмислюємо свою історію, більш ретельно придивляємося до природних багатств в пошуках місць для перезавантаження та відпочинку», — підсумувала Мар’яна Олеськів.

Схожі новини