Передплата 2024 «Добра кухня»

путін заявив африканцям, що війну почала Україна, а українських дітей росія не депортує, а рятує

  • 18.06.2023, 08:40
  • 1 149

Президент рф Володимир путін під час зустрічі з африканською делегацією запевняв гостей, що його логіка у війні проти України «бездоганна» з погляду міжнародного права і статуту ООН

Путін під час зустрічі з африканською делегацію. Фото: Скрін з відео російських пропагандистів
Путін під час зустрічі з африканською делегацію. Фото: Скрін з відео російських пропагандистів

Про це повідомляють російські інформаційні агенції.

Путін продовжує стверджувати, що війну розпочала Україна, а не росія.

«Саме київський режим розв’язав цю війну в 2014 році. Ми відповідно до 51 статті статуту ООН мали право надати їм („ЛДНР“ — ред.) допомогу, посилаючись на пункт про самооборону. Шановні колеги, ця логіка, яка була викладена, на мій погляд, і погляд моїх колег і експертів, є бездоганною з точки зору міжнародного права і статуту ООН», — заявив російський диктатор.

Рамафоса сказав путіну, що «ця війна повинна закінчитися за допомогою перемовин і дипломатії».

«Ми тут сьогодні для того, щоб дуже чітко передати вам послання про те, що ми хотіли б, щоб ця війна закінчилася. Я кажу про це, тому що війна має негативні наслідки для африканського континенту. І попри це для багатьох інших країн», — сказав президент ПАР.

Він назвав путінові 10 складників позиції країн Африканського Союзу щодо російсько-української війни, які напередодні озвучував у Києві.

Також президент ПАР виокремив проблему депортації українських дітей і наголосив, що вони «стали заручниками цього конфлікту й мають повернутися туди, звідки вони прибули, — у свої домівки».

Коментуючи депортацію українських дітей, путін заявив, що російська влада «абсолютно легально вивозила дітей із зони конфлікту в Україні й ніколи не була проти їхнього возз'єднання із сім'ями». Він назвав це «порятунком їхніх життів і здоров’я».

Після зустрічі з путіним прем'єр-міністр Єгипту Мустафа Мадбулі заявив, що африканські країни продовжать свою «миротворчу місію». Він уважає, що припинення вогню «покладе шлях до початку серйозних переговорів між сторонами».

Схожі новини