Передплата 2024 ВЗ

У Франції затримали 20-річного чоловіка, який здійснив замах на Макрона

  • 17.06.2023, 16:45
  • 1 141

У Франції затримали 20-річного юнака, який кинув димову шашку у вертоліт президента Еммануеля Макрона. Його звинувачують у спробі замаху на лідера країни

Еммануель Макрон. Фото з мережі
Еммануель Макрон. Фото з мережі

Про це повідомляє Le Parisien.

Вчора, 16 червня, в Парижі 20-річному чоловікові було пред’явлено звинувачення в злочинній змові з метою вчинення терористичного акту. Його підозрюють у тому, що 27 квітня він кинув димову шашку у гелікоптер президента Еммануеля Макрона.

У виданні зазначають, що під час протесту проти закону про пенсійну реформу Макрон планував вшанувати пам’ять Туссена Лувертюра, провідного діяча боротьби проти рабства, який помер в ув’язненні. Інформація про його візит потрапила в ЗМІ, у зв’язку з чим противники реформи спробували прорватись до місця прибуття президента. Тоді військові застосували сльозогінний газ, щоб відбити їх. Коли президентський гелікоптер вже відлітав, молодий чоловік кинув у повітряне судно димову шашку.

«Хлопця було заарештовано в нього вдома. Антитерористична прокуратура звинувачує його у трьох можливих злочинах: він міг поставити під загрозу життя солдатів у вертольоті й вбити Еммануеля Макрона», — йдеться в повідомленні.

Затриманий каже, що таким чином що хотів дати зрозуміти президенту, що громадськість не згодна з його політикою.

Схожі новини