Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Моршин став курортом державного значення

  • 11.06.2023, 09:20
  • 1 009

Відповідний законопроєкт підтримали депутати Верховної Ради України

Фото із мережі
Фото із мережі

Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Це визначна подія для Львівщини, адже Моршин став першим курортом державного значення у нашій області. Мінеральні природні лікувальні води Моршинського родовища унікальні. У порівнянні з мінеральними водами європейських країн, які за хімічним складом близькі до Моршинської ропи, води з Моршина мають у кілька разів більшу мінералізацію!

Моршин є чудовим місцем для оздоровлення, реабілітації та відпочинку. Але курорт потребує залучення інвесторів для того, щоб оживити інфраструктуру санаторно-курортного і відпочинкового комплексу для надання першокласного сервісу. Будемо працювати у цьому напрямі", — зазначив він.

Також глава ОВА додав, що, окрім Моршина, на Львівщині є інші курорти, які претендують на статус курортів державного значення. Наприклад, Трускавець.

Ще у 2021 році ОВА звернулася у Державне агентство розвитку туризму з клопотанням щодо оголошення природної території Трускавця курортною територією державного значення. Зараз доопрацьовують картографічні матеріали з визначення меж та шукають необхідні документи в архівах.

Схожі новини