Передплата 2024 «Добрий господар»

Денис Шмигаль закордоном зустрівся із президентом Італії

  • 26.04.2023, 14:45
  • 984

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся у Римі із президентом Італії Серджо Маттареллою

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та президент Італійської Республіки Серджо Маттарелла
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та президент Італійської Республіки Серджо Маттарелла

Про це повідомляє Урядовий портал.

На зустрічі, що відбулась в ході робочого візиту урядової команди в Італію, був також присутній міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Шмигаль та Маттарелла обговорили актуальні напрями співпраці, зокрема у фінансовій, оборонній та санкційній сфері.

— Вдячний Італії за військово-технічну допомогу для сил безпеки й оборони України, зокрема за шостий пакет допомоги, до якого увійшли критично необхідні системи ППО. Сподіваюся, що комплекс SAMP/T прибуде в Україну якомога скоріше та стане на захист українського неба, — сказав Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр подякував італійській стороні за готовність долучатися до реалізації Формули миру президента Володимира Зеленського. Сторони також порушили питання санкцій проти атомної галузі Росії й роботи зернової ініціативи Grain from Ukraine. Шмигаль подякував Італії за підтримку європейських прагнень України й висловив сподівання, що Італія так само підтримає вступ України в НАТО. Президент Італії Серджо Маттарелла зі свого боку запевнив, що його країна продовжить підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

Вранці у середу Денис Шмигаль повідомив, що прибув до Риму для участі в Конференції з відновлення України. Він також зустрінеться з прем'єр-міністром і міністром оборони Італії, а також із головами палат італійського парламенту.

Схожі новини