Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Італії поляк викрав фотомодель і намагався продати її за біткоїни в Інтернеті

  • 06.08.2017, 09:05
  • 1 311

В італійському Мілані британську модель накачували наркотиками, щоб знімати її в порнофільмах і зрештою продати за біткоїни на онлайн аукціонах. Її викрали і шість днів тримали в заручниках в Італії, повідомляє The Guardian з посиланням на дані поліції.

Зловмисник, яким виявився громадянин Польщі, мав намір продати дівчину на аукціоні в даркнеті - анонімному сегменті Інтернету який вкрай складно контролювати. Як зазначається, викрадач вже заарештований, його жертва знаходиться в британському консульстві в Мілані.

За даними поліції, 20-річна модель приїхала до Італії на зйомки, які насправді і не планувалися. 11 липня на неї напали і викрали. Дівчину накачали наркотиками і відвезли в невелике селище під Туріном. Дівчину хотіли продати на онлайн-аукціоні за 230 тис. фунтів (255 тис. євро).

Повідомляється також, що викрадач почав вимагати гроші у її агента в якості гарантії її безпеки - близько 50 тис. євро. Викуп не виплатили, проте підозрюваний Лукаш Херба через шість днів привіз молоду британку до будівлі консульства. Всі ці дні вона провела прикута наручниками до меблів. За даними місцевих ЗМІ, злочинець вирішив відпустити дівчину, коли дізнався, що у неї є маленька дитина.

Як виявилося, сам Херба вже деякий час постійно проживає у Великобританії, і сусіди підтвердили, що він поїхав близько трьох тижнів тому. Поліція розглядає як версію того, що дівчину дійсно збиралися продати, так і припущення щодо того, що викрадач мав намір обдурити потенційних покупців і виманити у них гроші.

Між тим, за інформацією Daily Mail, мова може йти про угруповання «Чорна смерть», яке існує ще з середини 1990-х років і діє в даркнеті. Вони займаються не тільки торгівлею людьми, а й торгівлею наркотиками, зброєю і вибухівкою.

Схожі новини