Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Садовий: «Львів потребує нової ділянки під полігон»

  • 23.02.2017, 16:20
  • 1 375

Місто Львів очікує від держави нову ділянку для облаштування полігону, яка би відповідала усім стандартам та мала необхідні документи.

Мова йде про полігон для міста Львова та ще 4 районів Львівської області. Як зазначив мер Львова Андрій Садовий, місто готове облаштувати такий полігон за свої кошти.

«Коли останній раз прем’єр-міністр був у Львові, тоді на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій обласною адміністрацією були подані документи щодо тих ділянок, які придатні для розміщення ТПВ. Одна з таких ділянок була кінцево запропонована, щоб розмістити полігон для міста Львова. Була створена робоча група під керуванням академіка Юхновського, яка однозначно винесла вердикт, що ця територія не надається для полігону, навіть, для об’єкту ТПВ. Слава Богу, що ми вчасно це зробили, бо заспокоїли людей, дали їм розуміння.

Звичайно, що Львів потребує нової ділянки під полігон, не тільки Львів, а й Пустомитівський район, Кам’янко-Бузький, Жовківський, Городоцький райони. Це ті райони Львівської області, які завжди вивозили свої відходи на полігон у Грибовичах. Ми очікуємо, що найближчим часом державні органи влади покажуть нам ділянку з документами, зі всіма дозволами, де можна такий полігон облаштувати для частини районів області та міста Львова, тобто, 4 райони області та місто Львів. Ми готові за міські кошти такий полігон облаштувати, бо це питання безпеки. Тут мені приємно, що прем’єр-міністр послідовно має бажання допомогти.

З головою обласної державної адміністрації ми спілкуємось часто по різних питаннях, він прекрасно володіє цією темою. Я знаю, що вони попередньо дали завдання інститутам подивитись, яка ділянка в межах області може до цього бути готовою. Треба враховувати також суспільний фактор, бо громади мають з розумінням підходити до цієї ситуації. Якщо буде спільна позиція державних органів влади, органів місцевого самоврядування, уряду, тоді буде позитивний результат. Всі дозвільні документи на функціонування будь-якого полігону видаються державними органами влади. Яке би не було хороше місто, воно не зможе самостійно таку ділянку знайти і її оформити. Є підтримка держави — буде полігон. Нема підтримки держави — не буде полігону», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Джерело: прес-служба ЛМ

Схожі новини