Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Найкраще місто для пішоходів — Мюнхен

У першій трійці відповідного рейтингу також Мілан і Варшава

У столиці Баварії туристам є що фотографувати і є де прогулятися. lonelyplanet.com
У столиці Баварії туристам є що фотографувати і є де прогулятися. lonelyplanet.com

Піші прогулянки — простий і приємний спосіб залишатися у чудовій формі й бути здоровим. Але щоб гуляти, треба мати де… Інтернет-ресурс Compare the Market Australia склав рейтинг міст світу, в яких пішоходи почуваються найзручніше.

Готуючи свій рейтинг, ав­стралійські аналітики вра­ховували кілька чинників, зокрема середню кількість дощових днів у місті, кіль­кість доріжок, якими мо­жуть вільно пересуватися пішоходи, вартість громад­ського транспорту й за­гальну безпеку.

Найкращим містом для пішоходів експер­ти Compare the Market Australia визнали німецький Мюнхен (це столиця Бава­рії). Друге місце посів іта­лійський Мілан, а на тре­тьому, і це певний сюрприз, опинилася польська Вар­шава.

«У Варшаві нині живуть близько 3,1 мільйона осіб, — констатували автори рей­тингу. — Попри це, у цен­тральній частині польської столиці створено чудові умови для піших прогуля­нок, причому на маршру­тах для пішоходів — чима­ло туристичних атракцій». Напевно, авторів рейтингу підкорив величезний парк у центрі Варшави, Lazienki Krolewskie. Там справді є де розгулятися…

Загалом, у рейтингу дружніх до пішоходів міст світу домінують населені пункти, розташовані в Єв­ропі. Крім Мюнхена, Мі­лана й Варшави, до чіль­ної десятки увійшли також фінський Гельсінкі, фран­цузький Париж, іспанський Мадрид, норвезький Осло, данський Копенгаґен і ні­дерландський Амстердам. Серед міст, розташова­них поза Старим світом, до топ-10 «пішого» рейтин­гу потрапило тільки Токіо. Столиця Японії - на шосто­му місці.

Схожі новини