Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Прокуратура скерувала до суду 220 обвинувальних актів щодо злочинів проти євромайданівців

  • 20.02.2017, 11:16
  • 841

За злочини проти активістів Євромайдану наразі до суду скеровано обвинувальні акти щодо 220 осіб.

Відповідні дані оприлюднив у Facebook генеральний прокурор Юрій Луценко.

Він зазначив, що органи прокуратури нині розслідують 259 проваджень, пов’язаних з подіями Революції Гідності, про підозру у вчинені злочинів повідомлено 353 особам. Серед них 34 — це колишні високопосадовці, 127 — правоохоронці.

Генпрокурор зазначив, що тих посадовців, які переховуються в Росії, до відповідальності притягатимуть внесення змін до законодавства.

«Притягнення до відповідальності високопоставлених організаторів, які переховуються в РФ, розпочнемо відразу після уточнення закону про особливості заочного засудження, який перебуває в парламенті», — написав він.

Нагадаємо, у лютому 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про намір пред’явити нові підозри колишньому президенту України Віктору Януковичу та іншим представникам попередньої влади за незаконне оголошення антитерористичної операції проти учасників Революції Гідності в 2013-2014 роках.

«Я поставив вимогу перед начальником департаменту у справах Майдану одразу після ухвалення закону скорегувати підозру з урахуванням отриманих останнім часом результатів слідства, і пред’явити оновлену підозру, а потім обвинувальний акт Януковичу, (екс-міністру внутрішніх справ Віталію) Захарченку, (екс-голові СБУ Олександру) Якименку та іншим чиновникам, за незаконне оголошення антитерористичної операції, залучення спецпідрозділів для розгону Майдану, що призвело до сотень людських жертв», — заявив Луценко на брифінгу.

Схожі новини