Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Наводив ракети на шпиталі ЗСУ у Миколаєві: СБУ затримала інформатора рф

  • 22.01.2024, 14:15
  • 491

У Миколаєві затримали чергового російського агента, який передавав окупантам координати місць базування підрозділів ЗСУ, шпиталів та локації об'єктів критичної інфраструктури

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної прокуратури у Телеграмі.

«Затримали та повідомили про підозру 46-річному мешканцю міста Миколаїв у несанкціонованому поширенні інформації про направлення, переміщення або розміщення Збройних сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану, з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України (ч. 3 ст. 114−2 КК України)», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підозрюваний через Телеграм-канал почав листування з представником країни-агресора. Зловмисник збирав та передавав інформацію ворогу щодо місць дислокації підрозділів ЗСУ та інших військових формувань на території Миколаєва та області. ️

Насамперед агресора цікавили точні координати військових частин, блокпостів та пунктів охорони мостів в обласному центрі, а також розташування медичних закладів, де надається допомога українським захисникам. У відомстві стверджують, що зловмисник об'їжджав місто на власному автомобілі, збирав необхідну інформацію, фіксував її на гугл-картах, фотографував та надсилав через месенджер представнику спецслужб рф. ️

Розвіддані були необхідні росіянам для підготовки можливих масових повітряних атак із застосуванням ракетного озброєння і дронів-камікадзе.

Під час проведення обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучено технічні засоби, які затриманий використовував для злочинної діяльності.

За клопотанням сторони обвинувачення поплічнику рф обрано запобіжний захід — тримання під вартою без права внесення застави.

Як уточнила в Телеграмі пресслужба СБУ, ворожим поплічником виявився співробітник місцевого комунального підприємства. Він потрапив у поле зору загарбників через свої прокремлівські погляди, які оприлюднював у соцмережах. Через це на нього дистанційно вийшов представник спецслужб рф і запропонував співпрацю у війні проти України.

Зловмиснику загрожує 12 років тюрми.

Схожі новини