Передплата 2024 «Добрий господар»

Трамп обговорив з прем'єром Ізраїлю питання безпеки на Близькому Сході

  • 23.01.2017, 08:52
  • 777

Американський лідер запевнив, що боротьба з ісламськими терористичними групами стане пріоритетом для його адміністрації.

Президент США Дональд Трамп під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху в неділю 22 січня запевнив останнього у «безпрецедентній прихильності до безпеки Ізраїлю». Про це повідомили в Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу Білого Дому.

За повідомленням, лідери двох держав обговорили шляхи зміцнення взаємин між країнами, питання безпеки і стабільності на Близькому Сході, боротьбу з тероризмом, а також палестино-ізраїльське врегулювання. Також Трамп запросив Нетаньяху відвідати Вашингтон з візитом на початку лютого.

«Президент підкреслив важливу роль, яку США відводять тісній співпраці з Ізраїлем у сферах оборони, розвідки і гарантування безпеки, що відображає глибоке і міцне партнерство між нашими країнами», - йдеться в заяві, поширеній Білим Домом.

Американський лідер наголосив, що перемовини щодо встановлення миру між Ізраїлем та палестинцями можуть вестися лише безпосередньо двома сторонами, і що США впритул працюватимуть з Ізраїлем, аби домогтися прогресу на цьому напрямку.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини