Передплата 2024 «Добрий господар»

У США є згода щодо швидкої допомоги Україні та Ізраїлю

  • 15.04.2024, 11:15
  • 415

Лідер більшості у Сенаті США, демократ Чак Шумер заявив, що під час телефонної розмови між президентом Джо Байденом і лідерами Конгресу був досягнутий «консенсус», що Конгрес повинен діяти швидко, щоб відправити допомогу як Ізраїлю, так і Україні

Фото ілюстративне ABC News
Фото ілюстративне ABC News

Шумер зазначив на пресконференції в Нью-Йорку, що цього тижня вдасться щось зробити для допомоги обом країнам.

Він наголосив, що найкращий спосіб скерувати допомогу Ізраїлю та Україні - це ухвалення Палатою представників схваленого Сенатом додаткового закону про національну безпеку, який включає допомогу обом країнам.

Сенат підтримав пакет на 95 мільярдів доларів у лютому, але спікер Палати представників Майк Джонсон не виніс його на голосування.

«Найкращий спосіб допомогти Ізраїлю відновити свою протиракетну оборону і протидію безпілотникам — це негайне ухвалення цього доповнення.

Як я вже казав, Ізраїль витратив близько мільярда доларів на свою оборону, і доповнення до закону про безпеку поповнить ті засоби протиракетної оборони і захисту від безпілотників, які є в системі «Стріла», системі «Праща Давида» і «Залізному куполі», — пояснив Шумер.

Раніше Байден мав розмову із лідером більшості в Сенаті Шумером, спікером Палати представників Майком Джонсоном, лідером меншості у Палаті представників Хакімом Джеффрісом і лідером меншості в Сенаті Мітчем Макконнеллом.

Лідер більшості в Палаті представників Стів Скаліз заявив, що цього тижня палата представників змінить свій графік, щоб «розглянути закони, які підтримують нашого союзника Ізраїль і притягають до відповідальності Іран і його терористичних поплічників», але поки що незрозуміло, що це будуть за закони, і наскільки вони можуть відрізнятися від законопроєкту, ухваленого Сенатом.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив у неділю, що палата «спробує ще раз» проголосувати за військову допомогу Ізраїлю у відповідь на широкомасштабну атаку Ірану. Але він не уточнив, чи буде пакет підтримки України об'єднаний з допомогою Ізраїлю, і чи буде проголосований на цьому тижні.

Голова Комітету з питань розвідки Палати представників Майк Тернер заявив, що він очікує голосування щодо допомоги Україні цього тижня, «і я очікую, що вона буде ухвалена».

Жорсткі консерватори застерегли Джонсона від включення фінансування України до будь-якого пакету допомоги Ізраїлю.

Джонсон обговорював підтримку України з потенційним кандидатом у президенти від республіканців Дональдом Трампом.

Трамп після зустрічі з Джонсоном сказав, що підтримує схвалення фінансової допомоги Україні, але у формі позики.

Схожі новини