Передплата 2024 ВЗ

Адвокат Савченко: "Експерти "плавають" у справі"

  • 26.11.2015, 17:21
  • 577

У Донецькому міськсуді Ростовської області проходить засідання у справі народного депутата України Надії Савченко. Компетентність експертів від звинувачення, опитуваних сьогодні, викликає великі сумніви.

Про це повідомляє адвокат Микола Полозов.

"Експерти комплексної експертизи (заявлені звинуваченням) Махнін, Вострокнутов і Спірін опираються на думку один одного при відповідях. Такий собі Змій-Горинич з трьома головами", - пише Полозов.

Раніше він наводив чисельні приклади некомпетентності експертів: "Експерт Вострокнутов розповідає про підготовку Савченко на підставі відкритої інформації про підготовку армії США для Іраку. Для експертів Міноборони РФ армія України і армія США - одне й те саме. Експерт Вострокнутов "плаває" у матеріалі гірше за інших свідків у цій справі".

За словами адвоката, експерт Махнін - авіаційний штурман, який робить висновок, що Савченко могла коригувати вогонь. На питання, чи може він сам коригувати вогонь, він "заявив, що не артилерист".

При цьому суд відхиляє клопотання захисту про оголошення свідчень цих експертів, даних під час слідства, що допомогло б підкреслити суперечності та некомпетентність.

Схожі новини