Передплата 2024 «Добра кухня»

Львів'ян закликають долучитись до збору застарілої техніки для бійців

  • 03.08.2015, 16:30
  • 1 529

У Львові в магазині «Батарейка», що на просп. Свободи, запрацював пункт збору застарілих мобільних телефонів, акумуляторів від ноутбуків та інших запчастин для потреб бійців АТО.

Про це у коментарі 032.ua активіст групи “Латка” Олесь Чавага.

За його словами, на жаль, є багато потреб бійців, які волонтери не піднімають. Зокрема, збір старих мобільних телефонів, зарядних пристроїв та інших деталей, які у руках умільців перетворюються на потрібні речі для військових.

“Мало кому відомо, що батарею із мобільного телефону можна використовувати для тактичних ліхтариків і тепловізорів (прилад для відслідковування супротивника), які бійці використовують на передовій.

Окрім цього, перебуваючи у складних бойових умовах, бійці часто гублять свої мобільні, в тому числі й коли прибувають у госпіталь. В цей момент їм так важливо, щоб мати змогу подзвонити близьким та повідомити, що вони не загинули і з ними є зв'язок. Тому ми розпочали збір застарілої мобільної та іншої техніки, яку своїми силами або самі бійці переробляємо до робочого стану чи використовуємо для того чи іншого певного приладу”.

Також він додає, що назвали свою групу “Латка”, адже вони латають те, що не бачать інші волонтери. “Намагаємось не збирати гроші, бо багато хто цим займається, а знайшли собі іншу нішу — допомога технікою. Станом на сьогодні, ми вже зібрали та передали через волонтерські організації, які допомагають військовим більше 400 акумуляторів. А кожен із них ми маркуємо спеціальними наліпками “Не для продажу”, — каже Олесь Чавага.

Ця ініціатива працює й надалі, тому всі охочі можуть приносити для потреб бійців АТО:

- акумулятори від ноутбуків (можна і з неробочими ноутбуками/нетбуками/планшетами); - неробочі чи застарілі мобільні телефони; - зарядні пристрої до мобільних телефонів; - неробочі UPS-и.

Пункт збору працює в центрі міста: магазин «Батарейка», на просп. Свободи або передати особисто активістам при зустрічі. Телефон для контактування: 093 70 24 002.

Зазначимо, що у планах активістів групи “Латка” є створення громадської організації “ЗҐАРДА”, аби надалі допомагати нашим військовим, які перебувають на Сході країни.

Схожі новини