Передплата 2024 «Добрий господар»

Ліхтенштейн заарештував 13 млн франків на рахунках судді Вищого госпсуду України

  • 30.07.2015, 12:48
  • 630

У Ліхтенштейні суд м. Вадуц заарештував 13,1 млн швейцарських франків на рахунках чинного судді Вищого господарського суду України (ВГСУ).

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби фінансового моніторингу.

Як повідомляється, Держфінмоніторингом України спільно з фінансовою розвідкою Ліхтенштейну встановлено п'ять компаній, які зареєстровані в Панамі та Ліхтенштейні та мають рахунки в банківських установах Ліхтенштейну та Латвії. На рахунках зазначених компаній протягом тривалого часу акумулювались значні суми коштів з сумнівним походженням.

"Встановлено, що спільними бенефіціарними власниками та/або уповноваженими особами по рахунках, відкритих в банківській установі в Ліхтенштейні, є діючий суддя Вищого господарського суду України та його дружина. За часів президенства Віктора Януковича, цей суддя займав посаду одного із заступників Голови Вищого господарського суду України", - сказано в повідомленні.

Щодо одного із рахунків, де бенефіціарним власником та уповноваженою особою є дружина судді, 28 липня цього року завдяки спільним заходам Держфінмоніторингу України, Фінансової розвідки та Прокуратури Ліхтенштейну, судовим рішенням м. Вадуц, зазначені активи були арештовані.

Зараз Держфінмоніторингом України у співпраці з фінансовою розвідкою Ліхтенштейну встановлюються джерела походження коштів на зазначених рахунках.

Вживаються відповідні заходи з ідентифікації компаній та їх бенефіціарних власників, які зараховували кошти на рахунки зазначених нерезидентів.

Матеріали спільного фінансового розслідування Держфінмоніторингу України та фінансової розвідки Ліхтенштейну 29 липня 2015 передані в Генеральну прокуратуру.

Джерело: Gazeta.ua

Схожі новини