Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Галицького яструба» пофарбували зеленкою

  • 29.07.2015, 20:08
  • 2 252

У центрі Львова невідомі облили зеленкою представника громадської організації “Галицький яструб” - Олену Бойко.

«Галицького яструба» пофарбували зеленкою
«Галицького яструба» пофарбували зеленкою

Її, начебто, звинувачують у причетності до організації антиукраїнських мітингів, розпалювання сепаратистських настроїв.

СБУ повідомила про обшуки у членів організації «Галицький яструб». За повідомленням прес-служби СБУ, перевірка відбулася у рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу за фактом закликів до створення «Галицької автономії» під час акцій протесту у Львові. Співробітники СБУ вилучили комп’ютери, ноутбуки, мобільні телефони, флеш-накопичувачі, банківські картки, на які надходила іноземна валюта (рублі, євро, долари США) з Російської Федерації та інших країн. Вилучено статут політичної партії «Русь Соборная».

У коментарі для “ВЗ” член ГО “Галицький яструб” Олена Бойко “віднікується” від інциденту. Мовляв, організація, де вона працює, не має нічого спільного із тією, де СБУ проводила обшук. Запевняє, що її організація — правозахисна, про це вона уже повідомила слідчим СБУ. “Я належу до ГО “Галицький яструб”, а не до руху, - пояснює жінка. - Ми не організовуємо мітингів. Це дезінформація. Маю алібі. 17 липня, коли хтось проводив мітинг-цирк біля цирку, я була у відрядженні в Хмельницькому. Це може підтвердити мій білет та провідниця поїзда, яка мене запам’ятала. Бо я курила між вагонами... Вона п’ять разів робила мені зауваження. Потім я була на Тернопільщині. Виявляється, тоді на мітингу правоохоронці когось затримали. В цей же час СБУ повідомляє про затриманих сепаратистів. Представники СБУ мене допитували. Пояснила їм про свою відсутність у Львові”

Після цього інциденту Олену Бойко почали “впізнавати” на вулицях. “Моє фото було розтиражоване з грифом “сепаратистка”, - каже вона. - Люди почали мене шарахатися. Інцидент із зеленкою трапився біля кав’ярні на площі Міцкевича, поруч з офісом “Правого сектора”. Туди я прийшла на каву зі своїм другом Дмитром Лященком. Вийшла з кафе, нас зустрів невідомий хлопець з вигуками “Сепаратистка!”. Сказав, що мене особисто бачив на мітингу. Уточнила в хлопця, чи точно бачив. Після цього в мене полетіла зеленка. Я викликала міліцію”.

​Фото з соцмереж

Схожі новини