Передплата 2024 «Добра кухня»

На Львівщині засудили циганку, яка з необережності спалила свого сина

  • 03.07.2015, 18:36
  • 1 116

Городоцький районний суд за вбивство з необережності на 2 роки умовно засудив циганку, яка випадково спалила свого малолітнього сина.

Нещасний випадок трапився у листопаді минулого року в Городку, що на Львівщині.

Жінка уклала дитину спати в наметі, зведеному з легкозаймистих матеріалів, запалила свічку, яку поставила у склянку, а сама пішла в ліс шукати дрова. Свічка стояла на дерев’яній тумбочці поруч із одягом. Намет був збудований із підручних матеріалів, переважно дерева та плівки. Він загорівся і в ньому живцем згоріла дитина.

Прикметно, що намет стояв посеред циганського табору, однак врятувати дитину все ж не вдалося.

«Приблизно через 20-30 хв., як поверталась до намету, побачила, що він горить. Її спроби та інших циган погасити вогонь були марними, вранці на згарищі виявлено труп її дитини. Жінка пояснила, що для освітлення намету завжди запалювала свічку, яку в стакані тримала на тумбочці, також що в минулому, незадовго до події, від свічки уже загорялась тумбочка», — йдеться у вироку суду.

Вона не визнала своєї вини, зазначивши у суді, що не бажала смерті свого сина та просила її виправдати.

Суд звинуватив її у вчиненні вбивства з необережності, оскільки жінка могла б передбачити нещасний випадок, зважаючи на те, що від свічки в її наметі вже виникала пожежа. Її засудили на 2 роки умовно та стягнули майже ₴4 тис. витрат на проведення експертизи.

Схожі новини