Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Обрізала волосся заради… снайперів

Львів'янка Ляхович-Яричевська обрізала коси, а виручені гроші скерувала на ЗСУ

2750 грн за 57 см волосся віддала на збір снайперам. Фото з Фейсбуку Олени Ляхович-Яричевської.
2750 грн за 57 см волосся віддала на збір снайперам. Фото з Фейсбуку Олени Ляхович-Яричевської.

Олена Ляхович не вперше віддає своє волосся на благодійність. Ще в 2020-тому році долучилась до ініціативи Hair for Share: тоді майстри шили перуки для онкохворих дітей.

У 2020-тому році близько 35-40 см волосся Олена віддала на перуки для онкохворих дітей
У 2020-тому році близько 35-40 см волосся Олена віддала на перуки для онкохворих дітей

За два роки Олені вдалось відростити волосся. І вона знову планувала зробити «благодійну стрижку» заради хворих діток. Та з початком повномасштабного вторгнення ініціатива змінила умови благодійного прийому волосся.

«Відтепер вони збирають волосся на продаж за кордон, відповідно вимоги до довжини та густини підвищилися. Моє волосся не підходило під їх критерії. Я засмутилась. Адже хотілось, щоб моє волосся принесло гроші на ЗСУ. Відмова змотивувала мене більш ретельно доглядати за волоссям, аби пришвидшити його ріст і якість», — розповіла Олена Ляхович-Яричевська.

Відтак, дівчина підібрала відповідний догляд, зменшила термовплив на волосся, почала приймати вітаміни.

«Hair for share так і не прийняли моє волосся, і я почала писати напряму до покупців, що скуповують волосся. Один за одним казали, що їм треба трохи довше, трохи густіше, ще трохи-трохи… Проте я продовжила дзвонити і писати, відправляючи світлини свого волосся на оцінювання. На щастя, мені все ж таки сказали, ріжте, беремо», — каже дівчина.

Новенькою зачіскою Олена вже похвалилась у соціальних мережах, а також прикріпити скріншоти про переказ 2750 грн (саме стільки заплатили покупці за волосся) на збір для 100 снайперів від благодійного фонду «Повернись живим».

Схожі новини