Передплата 2024 ВЗ

Золотоволоска-рекордсменка

Нею стала 5-річна Марія Порожнюк з Київщини

Фото з особистого альбому Олександри Порожнюк
Фото з особистого альбому Олександри Порожнюк

А святий Миколай таки робить дива. Не кажу про неслухняних діток, бо їм і різочку може під подушку покласти. А от чемним діткам, попри те, що везе цілі сани подарунків, то ще й здійснює їхні бажання. Саме 6 грудня здійснилося бажання п’ятирічної Марії Порожнюк з Броварів, що на Київщині. Цього дня вона стала рекордсменкою, точніше, встановила дитячий рекорд у категорії «Найдовше волосся у віці 5 років». Її прізвище назавжди занесено у Книгу рекордів України.

Про це журналістці «ВЗ» розповіла керівник Національної книги рекордів України Лана Вєтрова.

«Дівчинка з міста Бровари Київської області 6 грудня перевтілилася у Золотоволоску з відомої казки. Так, ми, згідно з міжнародними правилами, зафіксували рекорд. При зрості 110 сантиметрів знаєте якої довжини її волосся?», — перепитала у мене пані Лана.

Рекорд зафіксували!
Рекорд зафіксували!

Я не хотіла вгадувати, тож запитала про це у матері рекордсменки — Олександри Порожнюк.

— Рекорд зареєстрували на позначці 91,5 сантиметра. Наша Марія від народження має дуже гарне волосся, — каже пані Олександра. — Навіть на фотосесії для новонароджених ми їй причіпляли бантики, бо вже було за що причепити. Як доглядали за волоссячком? Та дуже просто: двічі на тиждень миємо голову дитячим шампунем, жодних вітамінних добавок для росту волосся не давали.

Як з’ясувалося, розкішне волоссячко маленька Марія успадкувала від матері, бо Олександра також може похвалитися красивими пасмами. У дитинстві також ходила з довгим волоссям, але саме у 5 років їй зробили модну у той час стрижку — каре.

Марія розуміє, що у неї гарне волосся і пишається цим подарунком природи. Любить за ним доглядати, але думки про те, щоб його зрізати навіть не припускає. І нову сучасну зачіску не хоче робити. Дівчинці, навпаки, подобається перетворюватися на принцесу з довгим волоссям, як правило, заплетеним у коси. За словами мами, Марія постійно просить, щоб заплела їй чи то одну косу, чи дві. Щоб урізноманітнити зачіски, мама часто робить донечці «колосок».

Марія Порожнюк ще ходить у дитячий садочок, а вже наступного року піде до школи. Окрім того, займається плаванням. Щоправда, красиві коси заважають одягнути шапочку для басейну, але дівчинка терпить, навіть якщо її «тягнуть» за коси.

Олександра Порожнюк — мама трьох дітей. Окрім Марії, має двох хлопчиків — старшого сина і зовсім маленького. Братики обожнюють свою сестричку-принцесу.

Схожі новини