Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Урятували алігатора Джастіна

Двометрова рептилія сама себе травмувала, тому її довелося віддати в руки хірургів

Джастін на операційному столі.
Джастін на операційному столі.

Яких тільки «пацієнтів» не доводиться приймати львівським ветеринарам! А ось цей неабияк здивував їх — у клініку привезли двометрового нільського крокодила! Якби не запобіжний зашморг на його зубастій пащі, у лікарів після роботи з ним могли бути «виробничі травми»…

Крокодила звуть Джастін. Колись маленьким (завбільшки з долоню) його із Криму привезли до Запоріжжя, поселили у зоопарку місцевої дитячої залізниці. Там хижак набув велетенських розмірів — 2 метри завдовжки і 75 кг живої ваги!

Минулого літа, коли у прифронтовому Запоріж­жі почули вибухи російських ракет і снарядів, зві­ринець вирішили евакуювати. Тварин зголосилися забрати до себе волонтери «Домівки Врятованих Тварин» зі Львова. Разом з іншими бідолахами вони повезли у місто Лева і Джастіна.

Крокодил нормально освоївся на новому міс­ці, йому відвели окремий вольєр, ввели у раціон курятину, рибу. Наминав і дієтичне кроляче м’ясо. В останні дні Джастін виявив агресію до само­го себе — покусав задню лапу. Тож його вирішили «підремонтувати».

У клініці крокодила ретельно оглянули, зроби­ли рентгенівський знімок його уражених ділянок, прописали антибіотики. І повернули Джастіна на амбулаторне лікування у «Домівку». За словами Ореста Залипського, керівника цього закладу, як тільки алігатор одужає, його заберуть до себе представники Київського зоопарку — там кращі, спеціалізовані умови для життя цієї рептилії.

Схожі новини