Передплата 2024 «Добрий господар»

«Найважче – бути з рідними на відстані»

Інфікованого коронавірусом голову Львівської облради Олександра Ганущина госпіталізували

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин госпіталізований у Львівський регіональний фтизіопульмонологічний центр — після тижня лікування вдома від коронавірусу. Цю інформацію «ВЗ» підтвердив керуючий справами Львівської обласної ради Валентин Харлов. «Ситуація не критична, але складна», — сказав пан Харлов.

Нагадаємо, голова ЛОР Олек­сандр Ганущин захворів на коро­навірус 31 серпня, про що повідо­мив на своїй сторінці у Фейсбуку.

«Різко погіршилось самопочуття. Вирішив пе­рестрахуватись і здав ПЛР-тест. Резуль­тат розвіяв мої надії: „РНК вірусу SARS — CoV2 виявлено“. Далі діяв за протоко­лом — сімейний лікар, антибіотики і са­моізоляція. Попередив усіх, з ким кон­тактував останні кілька днів. Мій спосіб життя передбачає постійне спілкування з людьми, тому до такого перебігу подій був готовий. Зараз почуваюся як за лег­кої застуди, яка добряче втомлює, наче 10 км підтюпцем чи з рюкзаком у горах», — написав пан Ганущин.

Дружина Олександра Ганущина Со­ломія також написала пост про здоров’я чоловіка: «Коли впродовж кількох годин телефонують з одним питанням: „Чи правда, що стан чоловіка погіршився і він у реанімації?“, то мушу відписати­ся. Дорогі друзі, все стабільно. Не буду лукавити і відмахуватися, що ОК. Бо ви­пасти з активного життя на тривалий період всією родиною — нічого доброго нема. Отож: самоізоляція максималь­на, яку тільки можемо собі дозволити; усі необхідні обстеження пройшли; при­значення лікаря виконуємо; психоемо­ційний стан — норм. Дякуємо за турботу та ваші молитви! P. S. У мене РНК вірусу SARS CoV-2 не виявлено».

«Найважче на самоізоляції вияви­лась не COVIDна симптоматика. Най­важче — бути з рідними на відстані… і не мати можливості їх обняти», — написав згодом Олександр Ганущин. Однак, як слід розуміти, після тижня лікування вдома самопочуття голови облради по­гіршилося…

За словами пана Харлова, в апараті облради захворіли троє людей. Серед депутатського корпусу за станом на по­чаток вересня хворими були шестеро. Усі випадки — без госпіталізації.

«Високий Замок» уже писав про спа­лах захворюваності на ковід у Львівській міській раді. Нагадаємо, наприкінці серпня ситуація набула ознак справж­ньої епідемії: захворіли більш ніж 40 чи­новників мерії, зокрема багато керівни­цтва. Через «корону» навіть скасували сесію міськради.

Міський голова Львова Андрій Са­довий каже, що ситуація із захворюва­ністю у місті стабільна. 8 вересня пові­домив, що спостерігається зменшення кількості хворих у лікарнях. «За останню добу маємо по місту Львову 61 підтвер­джений ПЛР-тест, — сказав міський го­лова. — По лікарнях навіть пішло падіння (інфекційна лікарня, лікарні № 1 та № 8). Є рівне плато, і ми на ньому останні три місяці», — зазначив пан Садовий.

«Ситуація з коронавірусом у Львів­ській області напружена, але контро­льована», — сказав під час останнього брифінгу директор департаменту охо­рони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис. «Кількість підтверджених хво­рих щодня коливається в межах 180−200. Відсоток завантаженості ліжок — 49,7%», — наголосив пан Чемерис.

Порівняно із весною, зараз зросла кількість дітей, які хворіють на Covid-19. Про це на брифінгу повідомила ди­ректорка Львівської обласної дитя­чої лікарні «ОХМАТДИТ» Олександра Бурда (це опорний заклад, куди госпі­талізують дітей з підозрою на корона­вірус). «Якщо у квітні була одна дитина позитивна, за травень — троє, впродовж липня-серпня у нас в середньому до 30−40 пацієнтів із підтвердженим діагнозом Covid-19. На сьогодні на стаціонарно­му лікуванні — 14 хворих. За період ка­рантину у нас лікувались 180 пацієнтів, жодного летального випадку», — розпо­віла директорка «ОХМАТДИТу».

Діти перебувають на стаціонарі ра­зом із батьками. Дитячих смертей від Covid-19 на Львівщині не зафіксова­но. «Найменша дитинка, яка перебува­ла у нас на лікуванні, — новонародже­не немовля, найстарший наш пацієнт — 17-річний», — розповіла директорка «ОХМАТДИТу».

Згідно із останнім рішенням Держав­ної комісії з питань техногенно-еколо­гічної безпеки та надзвичайних ситуа­цій, яке набуло чинності 7 вересня на два тижні, у «помаранчевій» карантин­ній зоні — міста Львів, Дрогобич і Самбір, Городоцький, Жовківський, Миколаїв­ський, Перемишлянський та Пустоми­тівський райони Львівської області. У «жовтій» зоні — міста Борислав, Моршин і Стрий, Бродівський, Буський, Дрого­бицький, Жидачівський, Золочівський, Кам’янка-Бузький, Мостиський, Раде­хівський, Самбірський, Сколівський, Сокальський, Стрийський та Яворів­ський райони Львівської області.

Схожі новини