Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Хто відповість за зникнення експонатів з "Олеського замку"?

  • 27.10.2017, 08:15
  • 4 929

Галина Бєлікова  написала звернення до Міністра культури України.

Галина Бєлікова, зав. відділу стародавнього мистецтва Національного художнього музею України, вчора ввечері виклала письмове звернення до Міністра культури України п. Є.Нищука з приводу подій в Олеському замку.

Нагадаємо раніше ВЗ писав про зникнення понад шестисот експонатівіз фондів Львівської галереї мистецтв.

У своєму зверненні Галина Бєлікова розкритикувала дії директора Львівської галереї мистецтв Тараса Возняка та виступила на захист пані Тетяни Сабош.

"Тетяна Сабодаш, головний хранитель фондів замку, дізналася про свої "злочини" з передач на радіо та від слідчого, який прийшов до неї. Директор і головний хранитель Львівської галереї мистецтв, філією якої є Олеський замок, не запросили від неї жодних пояснень щодо результатів звірки. Вона була змушена давати відповіді на звинувачення, що лунали у ЗМІ на адресу філії, через "Музейний простір"", - пише Бєлікова у своєму листі.

Пані Галина повідомила, що на деяких актах передачі пам’яток від Галереї до Музею немає підпису Тетяни Сабодаш. А це означає, що вона не приймала пам’ятки на своє відповідальне зберігання.

Галина Бєлікова переконана, що Тетяна Сабодаш (головний хранитель фондів замку) не винна і закликає провести неупереджене службове розслідування.

Також зав. відділу стародавнього мистецтва Національного художнього музею України вказала, хто може нести відповідальність за зниклі цінності.

"Перші люди, які мусять дати в цій справі звіт — головний хранитель і зав. відділу обліку галереї. Головний хранитель (про відділ обліку не знаю) досі працює у галереї на своїй посаді. Чому його роль у цій справі ніяк не розглядається? Так само як у випадку зникнення стародруків?", - із звернення Бєлікової.

Тетяна Сабодаш - лауреат Премії ім. Бориса Возницького
Тетяна Сабодаш - лауреат Премії ім. Бориса Возницького

Схожі новини