Добрий господар

На обійсті Андрія Івахіва — п’ятеро коней. Про них кажуть, що найкращі в усьому селі.

Для запилення рослин у теплицях виставляють вулики з бджолами, які добре перезимували.

Останнім часом в Україні все частіше зустрічаються курдючні вівці, батьківщина яких – Середня Азія.

Сергій Дейнека з села Якуші Ратнівського району впродовж п’яти років займався свинарством. Але надалі обставини змусили закрити ферму.

Як зізнається Леонід Костарєв, сидячи взимку у львівській квартирі, почувається недужим. І лише робота на землі повертає здоров’я й упевненість.

У Миколи Поліводи та Валентини Пінкевич із села Береза, що на Ратнівщині, – чимале господарство. Зокрема, дбайливе подружжя обробляє п’ять гектарів поля, висіваючи моркву, буряки, висаджуючи капусту, картоплю.

Хочу розповісти про сорти кукурудзи, які я отримав від знайомого фермера з Одеської області, що понад 20 років займається вирощуванням цієї культури.

Розсада помідорів швидко розвивається, вимагаючи більшої площі. Тому при з’яві 2−3 справжніх листочків потрібне пікірування.

Ще на початку кризових 90-х років Дмитро Гнатишин отримав у дачному кооперативі “Сигнал” чотири сотки неугідь. Довелося викорчовувати чагарникові зарості та завозити 11 самоскидів торф’яної землі. Відтоді тут гарно родять овочі, яких вистачає усій родині.

Банани, ананаси, лимони, мандарини, апельсини вирощує на своєму подвір’ї Анатолій Тертяк зі села Прогрес Острозького району.

Виростити смоківницю на підвіконні під силу кожному. Відомо, що стан спокою в цієї культури триває 2−3 місяці (від другої декади жовтня до середини грудня).