Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна запрошує місію ООН для підготовки миротворчої операції

  • 05.01.2016, 09:05
  • 3 540

Володимир Єльченко запросив в Україну оціночну місію ООН для вивчення ситуації на Донбасі щодо можливості розміщення миротворчої місії на сході країни.

Як йдеться у повідомленні української місії при ООН, 4 січня 2016 року Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко вручив Генеральному секретарю ООН Пан Гі Муну офіційні повноваження, передає УНІАН.

Під час зустрічі Єльченко висловився за більш активну роль ООН в умиротворенні російської агресії в Україні. За його словами, однією з форм участі міжнародної організації в деескалації ситуації на Донбасі могло б стати розгортання там миротворчої операції.

«Ми готові обговорювати мандат та інші аспекти такої операції. З метою вивчення ситуації на місці запрошуємо в Україну оціночну місію Секретаріату ООН», - підкреслив постпред.

Крім того, зазначається, що на переконання українського дипломата, іншим напрямом співпраці могло б стати відкриття в Україні Офісу ООН з підтримки імплементації Мінських домовленостей, який в тому числі займався би координацією проектів з гуманітарного розмінування на сході України, спираючись на великий досвід ООН у цій сфері.

Також відбулося обговорення порядку денного України в Раді безпеки ООН.

Єльченко зазначив, що одним із пріоритетів України стане забезпечення неухильного дотримання положень статуту ООН, насамперед в частині поваги до територіальної цілісності та політичної незалежності держав. Як повідомив український дипломат, Україна приділить увагу питанням миру та безпеки в Африці та на Близькому Сході, протидії тероризму, захисту цивільних осіб в збройних конфліктах та ядерного нерозповсюдження.

Схожі новини